Izvor: Southeast European Times, 05.Jan.2010, 22:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija podnela MSP-u tužbu za genocid protiv Hrvatske

05/01/2010

HAG, Holandija -- Srbija je u ponedeljak (4. januara) podnela tužbu protiv Hrvatske u haškom Međunarodnom sudu pravde (MSP), tvrdeći da je počinjen genocid nad hrvatskim Srbima u periodu između 1991. i 1995. godine. U dokumentu se navode zločini počinjeni u Gospiću, Sisku, Karlovcu, Osijeku, Medačkom džepu i tokom operacije Oluja koju je izvela Hrvatska vojska. Srbija je reagovala na sličnu tužbu koju je >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << Hrvatska podnela istom sudu 1999. godine, tvrdeći da su napadi Srbije tokom sukoba bili ravni genocidu.

Ministar inostranih poslova Srbije Vuk Jeremić rekao je da Beograd nije imao drugi izbor nego da podnese protivtužbu. "Svesni smo da sada ulazimo u novu fazu u odnosima sa Hrvatskom, ali i dalje želimo da sarađujemo sa tom zemljom u procesu evropske integracije, baš kao što želimo mir i stabilnost na zapadnom Balkanu", naglasio je on. (Tanjug, B92, Beta, RTS, AP - 04/01/10)

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.