Šljivančanin da se vrati u pritvor

Izvor: RTS, 05.Dec.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šljivančanin da se vrati u pritvor

Apelaciono veće Haškog tribunala naredilo je bivšem oficiru JNA Veselinu Šljivančaninu, koji je privremeno pušten na slobodu, da se vrati u pritvorsku jedinicu pošto je žalbeni postupak u njegovom slučaju zakazan za 21. i 23. januar, saopštio je Haški tribunal.

U odluci Apelacionog veća se od Vlade Srbije zahteva i da odredi zvaničnika koji će da prati Šljivančanina od Beograda do Haga.

Posle okončanja >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << žalbenog postupka, Šljivančanin će ponovo biti privremeno pušten na slobodu.

Šljivančanin je osuđen pred Haškim tribunalom na pet godina zatvora, jer nije sprečio torturu hrvatskih zarobljenika posle bitke za Vukovar, koje su kasnije streljali pripadnici lokalne teritorijalne odbrane na poljoprivrednom dobru Ovčara u novembru 1991. godine.

Žalbeno veće je u decembru 2007. godine donelo odluku da Šljivančanina privremeno pusti na slobodu, uzimajući u obzir da je u pritvoru proveo gotovo 90 odsto kazne koja mu je prvostepeno izrečena.

Šljivančanin je do sada u pritvoru proveo više od četiri godine, pošto je 13. juna 2003. godine uhapšen u Beogradu i izručen Hagu.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.