Selaković putuje u Hag

Izvor: RTS, 16.Jan.2013, 10:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Selaković putuje u Hag

Ministar pravde Nikola Selaković putuje u Hag, gde će se sastati sa zvaničnicima Haškog tribunala i obići srpske pritvorenike tog suda. Planiran je i razgovor sa predstavnicima stalnog Međunaronog krivičnog suda.

Ministar pravde i državne uprave Srbije Nikola Selaković putuje danas sa delegacijom u Hag, gde će se sastati sa zvaničnicima Haškog tribunala i obići srpske pritvorenike tog suda.

Srpski >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ministar pravde sastaće se sutra sa glavnim haškim tužiocem Seržom Bramercom, sa predsednikom Tribunala Teodorom Meronom i sekretarom Džonom Hokingom, rečeno je Tanjugu u Ministarstvu.

Selaković će razgovarati i sa predsednikom Međunarodnog krivičnog suda Sang-Hjun Songom, tužiocem Patau Bensonudom i sekretarom Silvanom Albia.

Ministar pravde Srbije će u petak posetiti srpske državljane u pritvorskoj jedinici Haškog tribunala u Sheveningenu i razgovarati sa njima.

Selaković će biti prvi srpski ministar pravde koji će obići one koji čekaju presude Haškog tribunala zbog optužbi za ratne zločine na prostoru bivše Jugoslavije.

Selaković bi trebalo da obiđe Ratka Mladića, Dragoljuba Ojdanića, Radovana Đorđevića, Radovana Karadžića, Zdravka Tolimira, Vinka Pandurevića, Vlastimira Đorđevića, Nikolu Šainovića, Sretena Lukića, Nebojšu Pavkovića, Vladimira Lazarevića i Franka Simatovića.

Poseta lideru SRS Vojislavu Šešelju u pritvorskoj jedinici nije u planu.

Osim Selakovića, u srpskoj delegaciji su i pomoćnik ministra Milisav Čogurić i posebni savetnik Radomir Ilić.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Selaković otputovao u Hag

Izvor: RTS, 16.Jan.2013

Ministar pravde Nikola Selaković sastaće se, tokom posete Hagu, sa zvaničnicima Haškog tribunala a obići će i srpske pritvorenike tog suda. Planiran je i razgovor sa predstavnicima stalnog Međunaronog krivičnog suda...Ministar pravde i državne uprave Srbije Nikola Selaković otputovao je sa...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.