Selaković i Vulin: Hag je veliki neuspeh

Izvor: Blic, 01.Apr.2016, 15:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Selaković i Vulin: Hag je veliki neuspeh

Ministar pravde Nikola Selaković izjavio je danas da Vlada Srbije ima jednoglasan stav da ne komentariše presude ni domaćih, ni međunarodnih sudova, pa tako ni presudu lideru SRS Vojislavu Šešelju.

- Haški tribunal nije položio ispit, nije izvršio misiju zbog koje je formiran, a to je stvaranje uslova za pomirenje u regionu - rekao je Selaković novinarima nakon obilaska požarevačkog zatvora "Zabela", gde je bio zajedno sa ministrom Aleksandrom Vulinom.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<
Prema njegovim rečima, Haški tribunal je doprineo stvaranju neizlečivih rana.

Vlada Srbije je, prema njegovim rečima, posvećena politici mira, razumevanja, ekonomskog razvoja i prosperiteta.

- Kao što je premijer Aleksandar Vučić rekao, a ja i ministar Aleksandar Vulin delimo to mišljenje, mi kao narod koji je podneo velike žrtve ne možemo da računamo da će se naše komšije odnositi prema njima sa pijetetom - kazao je Selaković.

On je istakao da je bitno da se sačuva čist obraz našeg naroda.

Vulin: Hag je istorija, okrećemo se budućnosti

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da je Haški tribunal veliki neuspeh.

- Pravda nije zadovoljena, žrtve nisu okaljane, a zločinci nisu osuđeni. Haški tribunal je završio svoju misiju, a Srbija i region treba da se okrenu budućnosti - rekao je Vulin novinarima u Požarevcu.

Prema njegovim rečima, Haški tribunal treba da ostane u istoriji, a, kako je naveo, narodi će ga pamtiti po dvostrukim aršinima, neuspešnoj misiji i kao veoma skupu investiciju.

Vulin je istakao da Srbija poštuje sve žrtve i da se prema njima odnosi sa pijetetom.

Posle izbora zakon o socijalnom preduzetništvu

Vulin je danas najavio da bi nakon izbora trebalo da bude donet zakon o socijalnom preduzetništvu, koji bi trebalo da pomogne osobama koja odslužile zatvorsku kaznu da se zaposle.

- Osobe kad izađu iz zatvora i odsluže svoju kaznu treba da nađu posao i nastave sa normalnim životom, ali poslodavci često oklevaju. Ovaj zakon pomoći će im da se socijalizuju kad izađu na slobodu i da se više ne vraćaju u zatvor - rekao je Vulin novinarima u požarevačkom zatvoru "Zabela".

On je precizirao da bi donošenje tog zakona moglo da se očekuje nakon izbora.

Takođe je najavio da će sa Ministarstvom pravde razmotriti uvođenje beneficiranog radnog staža za radnike u kazneno-popravnim zavodima.

Ministari Selaković i Vulin otvorili su danas renovirani i prilagođeni deo petog paviljona požarevačkog zatvora Zabela namenjen smeštaju starijih osuđenika i osuđenika sa invaliditetom.

Investicija kojom je obezbeđen smeštaj 30 osoba sa telesnim nedostacima košta 17 miliona dinara i obezbeđena je iz budžeta Republike Srbije, rekao je ministar pravde napominjući da je "Zabela" prvi zatvor u Srbiji u kojem je na poseban način opremljen deo za osobe sa invaliditetom i starije osobe.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.