Šainović: Pravo je vreme da Milošević dobije spomenik

Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Mar.2018, 18:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šainović: Pravo je vreme da Milošević dobije spomenik

Nekoliko aktuelnih i nekadašnjih funkcionera Socijalističke partije Srbije (SPS), kao i više stotina građana, posetilo je danas, na 12. godišnjicu smrti bivšeg predsednika Jugoslavije i Srbije Slobodana Miloševića, njegov grob u Požarevcu.

Član Glavnog odbora SPS-a i haški osuđenik Nikola Šainović izjavio je u Požarevcu kako inicijativa za postavljanje spomenika Miloševiću u Beogradu nema nikakve veze sa >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << relativno slabim izbornim rezultatima koje je ta stranka ostvarila na izborima u glavnom gradu, već sa činjenicom da se svet danas promenio.

Kako navode lokalni mediji, on je dodao da je ta incijativa, sa ovom istorijskom distancom, sasvim opravdana i da Miloševićev spomenik "već ima postojeće elemente".

"Krupan spomenik je Dejtonski sporazum, zatim Rezolucija 1244 na kojoj i danas stoje osnove borbe za očuvanje našeg suvereniteta. Obeležje u gradu u formi ulice ili spomenika je samo nastavak tih spomenika", rekao je Šainović.

Nekoliko stotina starih i novih pristalica i ljudi koji za sebe kažu da su poštovaoci lika i dela Slobodana Miloševića, okupilo se danas ispred njegove porodične kuće, gde su u kolonama odavali počast na grobu nekadašnjeg predsednika Srbije i SRJ i nekadašnjeg haškog optuženika.

Miloševićev grob je posetio i Milutin Mrkonjić, kao i ;nekadašnji funkcioner SPS-a Uroš Šuvaković.

Vence na grob postavile su delegacije SPS-a, pokreta "Sloboda", Pokreta socijalista, Srpske radikalne stranke, kao i više drugih formalnih i neformalnih grupa čiji su članovi došli da obeleže 12 godina od smrti Slobodana Miloševića.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Šainović: Pravo je vreme da Milošević dobije spomenik

Izvor: Beta, 11.Mar.2018

Nekoliko aktuelnih i nekadašnjih funkcionera Socijalističke partije Srbije (SPS), kao i više stotina gradjana, posetilo je danas, na 12. godišnjicu smrti bivšeg predsednika Jugoslavije i Srbije Slobodana Miloševića, njegov grob u Požarevcu.Član Glavnog odbora SPS-a i haški osudjenik Nikola...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.