SUĐENJA KARADŽIĆU I STANIŠIĆU IZA ZATVORENIH VRATA

Izvor: Kurir, 05.Jul.2011, 18:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SUĐENJA KARADŽIĆU I STANIŠIĆU IZA ZATVORENIH VRATA

HAG- Suđenja Radovanu Karadžiću i Jovici Stanišiću nastavljena su pred Tribunalom u Hagu na sednicama zatvorenim za javnost.U oba procesa, u toku su iskazi zaštićenih svedoka

HAG- Suđenja Radovanu Karadžiću i Jovici Stanišiću nastavljena su pred Tribunalom u Hagu na sednicama zatvorenim za javnost.U oba procesa, u toku su iskazi zaštićenih svedoka.

Zatvorena sednica je najviši nivo >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << zaštite identiteta svedoka u praksi Međunarodnog krivičnog tribunala za bivšu Jugoslaviju.

Na suđenju Karadžiću u toku je dokazni postupak optužbe. Bivši predsednik Republike Srpske optužen je za genocid u Srebrenici i još osam bosanskih opština; progon nesrba širom BiH; za terorisanje stanovništva Sarajeva kampanjom artiljerijskih i snajperskih napada i za uzimanje osoblja UN za taoce 1992-95. U postupku protiv Jovice Stanišića i Franka Simatovića-Frenkija, pretresno veće saslušava iskaze prvih svedoka Stanišićeve odbrane.

Dokazni postupak odbrane počeo je sredinom juna, a svi svedoci su do sada svedočili iza zatvorenih vrata.

U uvodnoj reči, Stanišićev branilac Vejn Džordaš prethodno je najavio da će, između ostalih, svedočiti bivši pripadnici Službe državne bezbednosti Srbije.

Stanišić, nekadašnji načelnik SDB Srbije, i njegov pomoćnik Simatović optuženi su za zločine nad Muslimanima i Hrvatima 1992-95. Oba suđenja nastavljaju se sutra.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.