SRS: Hag opstruiše Šešelja

Izvor: Vesti-online.com, 28.Avg.2011, 16:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRS: Hag opstruiše Šešelja

Haški tribunal opstruiše finansiranje odbrane predsednika Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja, tvrdi šef pravnog tima za odbranu Šešelja Zoran Krasić.

On je na konferenciji za novinare rekao da lider radikala traži da se obezbede uslovi za izvođenje njegove odbrane, ali da u Haškom tribunalu ne postoji spremnost da se Šešelju omogući fer i pravičan postupak.

"Šešelj traži da se njegova odbrana finansira od prvog dana njegovog boravka u >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Haškom pritvoru 24. februara 2003. godine, ali u Tribunalu opstruišu finansiranje njegove odbrane", rekao je Krasić.

Prema njegovim rečima, u Haškom tribunalu su planirali da se suđenje Šešelju zavši 2012. godine, a postoji i mogućnost da se postupak odmah okonča uvodnom i završnom rečju Šešelja , ali to "Tribunalu ne odgovara".

Krasić je dodao da je pitanje da li Šešelj treba da izvodi odbranu jer tužilaštvo nije uspelo ništa da dokaže.

On je ukazao da Šešelju nije dozvoljeno da sa svojih 10 svedoka ostvari kontakt, pre nego što se pojave u sudnici i da je uz to lideru radikala, koji se 102 meseca nalazi u pritvoru, prekršeno i pravo na suđenje u razumnom roku.

U Haškom tribunalu će, dodao je Krasić, u oktobru ponovno biti održana statusna konferecija posvećena suđenju Šešelju, kada će takođe biti reči o izveštaju prijatelja suda o pritiscima na svedoke koje su, kako je rekao, vršili pojedini predstvanici tužilaštva.

Šešelju se sudi za zločine protiv čovečnosti, povredu ratnog prava i običaja u Hrvatskoj, Vojvodini i BIH od 1991. do 1993. godine.
Pogledaj vesti o: Vojislav Šešelj

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.