SRS: Hag oduzima život Šešelju

Izvor: RTS, 09.Jan.2012, 16:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRS: Hag oduzima život Šešelju

Radikali optužili Haški tribunal da sprečava lečenje Vojislava Šešelja i svesno pokušava da mu oduzme život. SRS traži da se "prekine tortura lidera stranke".

Srpska radikalna stranka (SRS) zatražila je od Haškog tribunala da pod hitno obavesti javnost o zdravstvenom stanju lidera stranke Vojislava Šešelja protiv koga se vodi postupak pred tim sudom i da mu omogući razgovor >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sa porodicom.

"SRS smatra da je skandalozno da Sekretarijat Haškog tribunala i dalje ne odgovara na uporne pozive pravnih savetnika Vojislava Šešelja koji od petka uveče pokušavaju da saznaju kakvo je zdravstveno stanje predsednika Srpske radikalne stranke i zašto je prebačen u bolnicu", navela je ta stranka u saopštenju.

Kako se navodi, stručnjaci koji prate zdravstveno stanje Šešelja ocenili su da ga u Tribunalu "namerno neadekvatno leče", odnosno da sprečavaju lečenje.

"To znači da svesno pokušavaju da mu oduzmu život. Vojislavu Šešelju se neprekidno brutalno krše procesna i osnovna ljudska prava, čak i pravo na život", ističe da stranka i zahteva da se, kako tvrde, prekine tortura i zlostavljanje lidera SRS.
Pogledaj vesti o: Hag

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SRS: Haški tribunal krije zdravstveno stanje Šešelja

Izvor: Nezavisne Novine, 09.Jan.2012

BEOGRAD - Srpska radikalna stranka (SRS) zatražila je danas od Haškog tribunala da pod hitno obavijesti javnost o zdravstvenom stanju lidera SRS Vojislava Šešelja protiv koga se vodi postupak pred tim sudom i da mu omogući razgovor sa porodicom.

Nastavak na Nezavisne Novine...

SRS: Hag da saopšti zašto je Šešelj u bolnici

Izvor: S media, 09.Jan.2012

Srpska radikalna stranka zatražila je od Haškog tribunala da hitno obavesti javnost o zdravstvenom stanju njenog predsednika Vojislava Šešelja i da mu omogući razgovor s porodicom, saopšteno je danas iz te stranke...SRS smatra skandaloznim to što "Sekretarijat Haškog tribunala od javnosti krije...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.