Robinson: Karadžić hoće da sarađuje

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 03.Apr.2010, 13:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Robinson: Karadžić hoće da sarađuje

HAG - Bivši predsednik Republike Srpske Radovan Karadžić pojaviće se u sudnici 13. aprila, kada će, saslušanjem prvih svedoka tužilaštva, biti nastavljen sudski proces koji se protiv njega vodi u Haškom tribunalu. Član Karadžićeve odbrane Piter Robinson kaže da Karadžić namerava u potpunosti da učestvuje u suđenju.

On je rekao da je bivši predsednik RS razočaran odlukom Žalbenog veća Haškog tribunala pre dva >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << dana, koje nije prihvatilo njegov zahtev za odlaganje suđenja do 17. juna, ali da će dati sve od sebe tokom suđenja, javila je ANSA.

Karadžić je tražio odlaganje zbog toga što mu je potrebno više vremena za pripremu odbrane i upoznavanje sa obimnim dokaznim materijalom tužilaštva.

Suđenje Karadžiću počelo je krajem oktobra prošle godine i nastavljeno je, posle višemesečne pauze, početkom marta, kada je Karadžić odbacio sve optužbe tužilaštva, istakavši da Srbi u BiH nisu želeli rat i da je njihov cilj bio očuvanje Jugoslavije. Bivši vođa bosanskih Srba je u dve tačke optužen za genocid u Srebrenici i još sedam opština u BiH, dok se u preostalih devet tačaka tereti za progon, istrebljenje, ubistva, deportacije i uzimanje stranaca za taoce tokom rata u BiH, od 1992. do 1995. godine.

Kakva je to rec "saradjuje",valjda misle da se brani od optuzbi kojim ga terete oni koji su bili protiv

odbrane i zastite Srba i srpskih interesa.On je sad u delikatnoj situacijji,jer su favorizovani njegovi

neprijatelji iz gradjanskog rata,potpomognuti onima koji pokusavaju da zataskaju zlocine direktnog

ucesca na strani muslimana,potpaljivanje rata i ratnohuskaci.Svaki Srbin koji je poziciji da svojim

svedocenjem opovrgne tuzioce ima svetu duznost da se pojavi kao svedok i podnese dokaze.To

sto narod Republike Srpske danas nije proteran preko Drine ili popunio jame poput onih iz Krajine i Hrvatske, ima da zahvali Dr.Karadzicu koji je predvideo namere i sprecio to.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.