Radikali očekuju slobodu za Šešelja

Izvor: B92, 06.Feb.2011, 15:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radikali očekuju slobodu za Šešelja

Beograd -- Radikali očekuju oslobađajuću presudu za svog lidera Vojislava Šešelja kome se sudi u Tribunalu u Hagu, kaže Funkcioner SRS Zoran Krasić.

SRS smatra da "(haško) tužilaštvo nije uspelo da dokaže krivicu".

"Očekujemo oslobađajuću presudu zato što su za veliki broj lokacija koje se nalaze u optužnici protiv Vojislava Šešelja, odavno okončani postupci koji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su postali pravosnažni protiv većeg broja drugih lica koje je Hag izvodio za određene lokacije", istakao je Krasić.

Funkcioner SRS je kao primere naveo Vukovar i Zvornik i istakao da je u tim presudama Tribunal "cenio individualnu krivičnu odgovornost tih lica koja su optužena, ali i da je izvodio sve dokaze za tu lokaciju".

"Tužilaštvo je te dokaze pokušalo da prebaci i da koristi na suđenju Vojislavu Šešelju, a većina tih dokaza je od strane pretresnih veća ocenjena kao irelevantna, odnosno dokazi bez dokaznih vrednosti ili dokazi koje je neko ranije sudsko veće odbacilo kao lažne", naveo je Krasić.

SRS je za 19. februar zakazala je međunarodni skup u Sava centru, kako je Krasić naveo, sa ciljem da "sa svih strana osvetlimo ovo šta se dešavalo u Hagu u predmetu Vojislava Šešelja".
Pogledaj vesti o: Hag

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SRS OČEKUJE OSLOBAĐAJUĆU PRESUDU ZA ŠEŠELJA

Izvor: Kurir, 06.Feb.2011

BEOGRAD - Funkcioner Srpske radikalne stranke (SRS) Zoran Krasić izjavio je da radikali očekuju oslobađajuću presudu za svog lidera Vojislava Šešelja kome se sudi u Tribunalu u Hagu. "Očekujemo oslobađajuću presudu zato što su za veliki broj lokacija koje se nalaze u optužnici protiv Vojislava...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.