Pupovac: Izjava Josipovića ozbiljnija od Kosorkinih

Izvor: S media, 21.Sep.2011, 01:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pupovac: Izjava Josipovića ozbiljnija od Kosorkinih

Izjava Iva Josipovića da "u Hagu ne sede pravi krivci" mnogo je ozbiljnija od postupka Jadranke Kosor koja je u Kninu pozdravila hrvatske generale, rekao lider Srpskog nacionalnog veća Milorad Pupovac.

Predsednik Srpskog nacionalnog veća Milorad Pupovac smatra da je izjava hrvatskog predsednika Ive Josipovića o tome da u Hagu ne sede pravi krivci "mnogo ozbiljnija" od postupka premijerke Jadranke Kosor, koja je nedavno u Kninu pozdravila >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << haške optuženike.

"Ovo je mnogo ozbiljnije, jer opovrgava radnje Haškog suda i nepravosnažnu presudu i nadam se da nije izrečena u kontekstu predizborne atmosfere jer predsednik nije u izborima", rekao je Pupovac, dodavši da se čudi da Josipović svojom izjavom sugerira ko je odgovaran za zločine ili da zna ko je odgovoran.

Ukoliko je, kako je rekao, ova izjava predsednika Josipovića dobro preneta "on time sebi stvara obavezu pred domaćim i međunarodnim sudovima i otvara pitanje stvarno odgovornih za počinjene ratne zločine", rekao je Pupovac.

Tusk uručio Kosorovoj nacrt Ugovora o pristupanju EU

Josipović: Tadić nije imao jednake kriterijume

Kosor: Tadić govori seksistički o meni

Josipović je hrvatskoj dijaspori u Njujorku govorio o završenim pregovorima za ulazak u EU, privrednim problemima i borbi protiv korupcije. On je, tom prilikom, rekao da u Haškom tribunalu nisu pravi krivci, i da haški sud nije onakav kakav bi trebalo da bude.

"Zločina je bilo i na hrvatskoj strani, ali nisu ih počinili ovi koji su u Hagu. Mi nemamo instrument da se suprotstavimo Tribunalu, moramo poštovati potpisanu saradnju jer u protivnom ne bismo bili država, pogotovo ne evropska država", rekao je Josipović i dodao da nije zadovoljan rezultatima rada suda u Hagu.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.