Pripadnik Osvetnika uhapšen u Višegradu

Izvor: Blic, 01.Jun.2011, 00:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pripadnik "Osvetnika" uhapšen u Višegradu

SARAJEVO - Bivši pripadnik paravojne formacije "Osvetnici", Oliver Krsmanović, osumnjičen za ratne zločine na području Višegrada, uhapšen je u tom gradu.

Krsmanović je osumnjičen za učestvovanje u otmici 16 Bošnjaka u Sjeverinu, koji su potom ubijeni na području opšine Višegrad.

"Osvetnici" su, kako prenosi agencija Fena, delovali pod rukovodstvom Milana Lukića, koga je Haški tribunal osudio na >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << kaznu doživotnog zatvora zbog ratnih zločina na području Višegrada.

Krsmanović prilikom hapšenja nije imao lična dokumenta, niti prijavljeno mesto boravka.

Tužilaštvo BiH će predložiti određivanje mere pritvora za osumnjičenog, s obzirom na to da ima državljanstvo BiH, kao i da se sumnjiči za ratne zločine počinjene na teritoriji BiH.

Tužilaštvo će u narednom periodu u kontaktima sa pravosuđem Srbije pokrenuti aktivnosti oko prikupljanja dokaza protiv Krsmanovića za ratni zločin u Sjeverinu, a koje su prikupili pravosudni organi Republike Srbije.

Povezane vesti: Purda neće tužiti Srbiju, ali traži odštetu od BiH Azra se skrivala kao radnik u staračkom domu Američka policija uhapsila ženu monstruma iz Dervente Divjak pušten na slobodu uz kauciju Udruženje učesnika ratova: Srbija da povuče optužnicu protiv Divjaka

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.