Presuda makedonskom ministru Ljubetu Boškovskom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Jul.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Presuda makedonskom ministru Ljubetu Boškovskom

HAG - Presudu bivšem makedonskom ministru unutrašnjih poslova Ljubetu Boškovskom i njemu podređenom policajcu Johanu Tarčulovskom, Haški tribunal će izreći u četvrtak, 10. jula.

Boškovskom i Tarčulovskom suđeno je po optužnici za zločine nad albanskim civilima u selu Ljuboten kod Skoplja u avgustu 2001. tokom sukoba makedonskih vlasti i albanskih pobunjenika. U tri tačke, oni su optuženi za ubistvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 11 civila, bezobzirno uništavanje naselja i okrutni tretman pritvorenih meštana.

Tužioci su u maju, na kraju suđenja, zatražili da Boškovski bude kažnjen sa 15 godina zatvora, a da Tarčulovskom bude izrečena zatvorska kazna od 12 godina.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.