Predstavnici Srbije na seminaru Haškog tribunala

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Feb.2009, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstavnici Srbije na seminaru Haškog tribunala

HAG - Grupa predstavnika pravosuđa Srbije posetila je danas Haški tribunal kako bi se upoznala s procedurama i iskustvima "Autrič" programa tog suda i njegovim radom na osposobljavanju nacionalnih sudova da na pravičan način vode procese za ratne zločine.

Predstavnici Nacionalnog saveta Srbije za saradnju s Tribunalom, Tužilaštva za ratne zločine, Ministarstva spoljnih poslova Srbije, Okružnog suda >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u Beogradu i Pravosudnog centra za obuku i usavršavanje, učestvovali su u jednodnevnom seminaru koji je omogućio Razvojni program Ujedinjenih nacija, navedeno je u saopštenju Sekretarijata Tribunala.

Haški tribunal je, prvi od svih međunarodnih sudova, razvio najširi i najraznovrsniji "Autrič" program, koji ove godine obeležava 10 godina postojanja.

Program je namenjen izgradnji kapaciteta nacionalnih pravosuđa u državama s područja bivše Jugoslavije.

Tribunal je, kako je navedeno u saopštenju, postao uzor za druge međunarodne sudove u prenošenju praktičnih znanja, umeća, dokaznog materijala i prosleđivanju predmeta nacionalnim vlastima kako bi one nastavile ključnu misiju kojom se obezbeđuju pravda i poštovanje vladavine prava.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.