Postoji opasnost da cure informacije o Mladiću

Izvor: Studio B, 13.Okt.2010, 14:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Postoji opasnost da "cure" informacije o Mladiću

Tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević izjavio je da postoji opasnost da "cure informacije" o akcijama prilikom potrage za haškim optuženikom Ratkom Mladićem i da se radi sve da se "preseku takvi tokovi".

Vukčević je u intervjuu za sutrašnje Vreme potvrdio da su pojedini haški begunci pre hapšenja i lociranja upozoravani, kao i da je sprovedena istraga oko toga ko je Stojanu Župljaninu javio da pobegne iz >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << stana, ali da ništa nije otkriveno.

"Nismo saznali ko je to učinio. Nijednom do sada nismo utvrdili kako informacije cure", istakao je Vukčević. Tužilac je kategorički odbacio mogućnost da su informacije curile iz Akcionog tima.

Na pitanje postoji li opasnost da cure informacije i o akcijama potrage za Mladićem, odgovorio je "Naravno da postoji" i dodao da se čini "sve što možemo da se preseku takvi tokovi".

Upitan koliko ima uspeha u presecanju tih tokova, Vukčević je odgovorio: "To ne znam. Očigledno je da rezultata nema".

On je kazao da je početkom 2006. godine propuštena najveća šansa za hapšenje Ratka Mladića.

"To što je šef BIA Rade Bulatović uhapsio Stanka Ristića koji je skrivao Ratka Mladića, što je bio katastrofalan potez koji je omogućio Mladiću da pobegne. Imali smo Ratka Mladića u šaci. Bilo je čisto tehničko pitanje kako da se obavi hapšenje", preizirao je on.

Prema njegovim rečima, tom prilikom je izvršena opstrukcija "onih koji su to mogli da vrše i to sa jasnim planom da se omogući da Mladić pobegne, što se i dogodilo".

"Još uvek smo u domenu istraživanja šta se tada tačno desilo. Znamo da nam je Ratko Mladić bio na dohvat ruke, znamo da nam je pobegao, ali ne znamo tačno ko je za to kriv", istakao je Vukčević .

Mladić je tada, kako je dodao, bio precizno lociran, a bivša glavna tužiteljka Haškog tribunala Karla del Ponte je to nazvala "nedostatkom političke volje". Vukčević je rekao da je posle toga bilo indicija i sumnji, ali nikada više "tako čvrstih" dokaza.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vukčević: Ne odustajemo od optužnice protiv Jurišića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Okt.2010

BEOGRAD -..Tužilaštvo za ratne zločine će i dalje zastupati stav da je Ilija Jurišić kriv za masakr koji se dogodio prilikom povlačenja vojne kolone iz Tuzle i neće odustati od navoda iz optužnice, izjavio je tužilac Vladimir Vukčević. Jurišiću su pre dva dana ukinuta presuda i pritvor...Vukčević...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Vukčević: Postoji opasnost da informacije cure

Izvor: S media, 13.Okt.2010

Tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević izjavio je da postoji opasnost da "cure informacije" o akcijama prilikom potrage za haškim optuženikom Ratkom Mladićem i da se radi sve da se "preseku takvi tokovi"...Vukčević je u intervjuu za "Vreme" potvrdio da su pojedini haški begunci pre hapšenja...

Nastavak na S media...

Vukčević: Postoji opasnost da informacije cure

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 13.Okt.2010

Tužilac za ratne zločine Srbije Vladimir Vukčević izjavio je da postoji opasnost da "cure informacije" o akcijama prilikom potrage za optuženim za ratni zločin I genocid Ratkom Mladićem i da se radi sve da se "presijeku takvi tokovi". Vukčević je u intervjuu za sutrašnje “Vreme” potvrdio...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Imali smo Mladića u šaci!

Izvor: Vesti-online.com, 13.Okt.2010

Ratko Mladić je bio precizno lociran i bilo je samo tehničko pitanje kako da se obavi hapšenje, međutim, tadašnji šef BIA Rade Bulatović uhapsio je Stanka Ristića koji ga je skrivao, što je bio katastrofalan potez koji je omogućio da Mladić pobegne, izjavio je tužilac za ratne zločine Vladimir...

Nastavak na Vesti-online.com...

Vukčević: Početkom 2006. godine propuštena je najveća šansa za hapšenje Ratka Mladića

Izvor: Cafe.ba, 13.Okt.2010

Tužilac za ratne zločine Srbije Vladimir Vukčević izjavio je da postoji opasnost da cure informacije o akcijama prilikom potrage za optuženim za ratni zločin i genocid Ratkom Mladićem i da se radi sve da se presijeku takvi tokovi.

Nastavak na Cafe.ba...

Vukčević: Cure informacije o potrazi za Mladićem

Izvor: Glas javnosti, 14.Okt.2010, 07:07

BEOGRAD - Tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević izjavio je da postoji opasnost da "cure informacije" o akcijama prilikom potrage za haškim optuženikom Ratkom Mladićem i da se radi sve da se "preseku takvi tokovi"...Vukčević je u intervjuu za "Vreme" potvrdio da su pojedini haški begunci...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.