Polt: Kosovo nezavisno, Hag obavezan, integracije obavezne... pa neka SPS odluči

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Maj.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Polt: Kosovo nezavisno, Hag obavezan, integracije obavezne... pa neka SPS odluči

VAŠINGTON - Kosovo je nezavisno, svi optuženi ratni zločinci moraju biti predati Haškom tribunalu i Srbija mora da napreduje ka integracijama i evroatlantskoj zajednici - to je stav Amerike koji se neće menjati, bez obzira na to ko će sastaviti novu vladu Srbije, izjavio je za Glas Amerike bivši američki ambasador u Beogradu Majkl Polt.

Prema njegovim rečima, na budućoj vladi je da odluči kako će se suočiti sa tom realnošću, koja ne predstavlja zahtev Amerike, već >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << njen stav koji podržavaju evropski partneri i saveznici.

Polt nije želeo da predviđa koji blok će Socijalistička partije Srbije na kraju odlučiti da podrži, navodeći međutim da je jasno za kakvu budućnost se opredelio srpski narod.

On je dodao da je "na SPS da odluči da li želi da bude deo te budućnosti i naprednog mentaliteta, koji je jasno izražen na izborima ili želi da ponovo zaostaje i gleda u prošlost". Polt je istakao da se stav Sjedinjenih Država neće promeniti.

Bivši američki ambasador je dodao da će ista pozicija važiti i za eventualnu koaliciju Srpske radikalne stranke, Demokratske stranke Srbije i Socijalističke partije Srbije. "Ukoliko se formira takva vlada, biće suočena sa istim stavovima Sjedinjenih Država i Evrope, koji bi bili u potpunoj suprotnosti sa njenom trenutnom pozicijom", upozorio je Polt.
Pogledaj vesti o: Hag

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Polt: Stav SAD prema Srbiji ostaje isti

Izvor: Mondo, 17.Maj.2008

Na budućoj vladi Srbije je da odluči kako će se suočiti sa nezavisnošću Kosova i sa zahtevom da svi optuženi za ratne zločine moraju biti isporučeni Haškom sudu, rekao je bivši ambasador SAD u Beogradu Majkl Polt.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.