Izvor: Glas javnosti, 24.Jul.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Politika - ukratko...

Hag mora biti nepristrastan

BEOGRAD - Predsednik Srbije Boris Tadić ocenio je da je hapšenje Radovana Karadžića rezultat privrženosti nove vlasti poštovanju međunarodnog prava, zakona Srbije i činjenice da se mora utvrditi odgovornost pojedinaca za zločine počinjene na tlu bivše Jugoslavije. „Haški tribunal mora nepristrasno suditi optuženima za ratne zločine bez obzira na ime, prezime, nacionalnost ili veru“, >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << istakao je Tadić u razgovoru sa grčkim šefom diplomatije Markosom Kiprijanuom, saopšteno je iz kabineta predsednika.

Euleks treba da potvrdi Srbiju

BEOGRAD - Kiparski šef diplomatije Markos Kiprijanu izjavio je juče u razgovoru sa srpskim premijerom Mirkom Cvetkovićem da je Srbiji mesto u EU, da je nova vlada učinila značajan korak u saradnji s Hagom, kao i da status Kosova mora biti rešen dijalogom u dogovoru sa Srbijom i u okviru UN. A Kiprijanu i srpski kolega Vuk Jeremić potvrdili su zajednički stav dve zemlje da se raspoređivanje Euleksa na Kosovu mora odvijati u dogovoru sa vlastima u Beogradu i uz puno poštovanje teritorijalnog integriteta Srbije, u skladu sa Rezolucijom 1244. Kiprijanu se sastao i sa predsednicom parlamenta Slavicom Đukić-Dejanović.

Jeremić u SB UN

BEOGRAD - Šef diplomatije Vuk Jeremić biće sutra na sednici SB UN posvećenoj Kosovu, javlja Tanjug. Sednici će prisustvovati i šef Unmika Lamberto Zanijer, a i ministar spoljnih poslova Kosova Skender Hiseni.

Duma sve „skenira“

MOSKVA - Poslanici Dume pratiće situaciju u vezi sa hapšenjem bivšeg lidera bosanskih Srba Radovana Karadžića - izjavio je predsednik Donjeg doma ruskog parlamenta Boris Grizlov, ističući da razmatranje tog predmeta „treba da bude objektivno“. On je rekao da to, „nesumnjivo, nije redovna situacija“ i da ona „privlači pažnju i građana Rusije i građana drugih zemalja“, preneo je Tanjug.

- Svi znamo da su aktivnosti Haga ne jednom davale osnova za sumnje u njegovu pristrasnost - rekao je Grizlov.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.