Plavšić: Holbruk dao garancije Karadžiću, ali ne smatra da ona nešto znači!

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Avg.2008, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Plavšić: Holbruk dao garancije Karadžiću, ali ne smatra da ona nešto znači!

BANJALUKA - Bivša predsednica RS Biljana Plavšić tvrdi da ništa ne zna o navodnim američkim garancijama Radovanu Karadžiću da neće ići u Hag, ali ne isključuje tu mogućnost.

"Znajući Radovana, to je sasvim moguće, jer su ucene i pretnje deo njegove ličnosti, kao i uslovljavanje koje se odnosi samo na njegovu personu", napisala je ona u drugom delu svoje knjige "Svedočim".

"Kakve >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << garancije mogu obavezati osobu kao što je Holbruk? On ih daje da bi postigao svoj cilj i pri tome ne pada mu na pamet da garancija nešto znači. Možda je to njegov omiljeni metod kojim lako dolazi do cilja, možda je u tome suština njegove efikasnosti", dodaje Plavšićeva.

Karadžić, po njenim rečima, nikad nije bio aktivniji i više angažovan u nekim ilegalnim aktivnostima nego u vremenu iza potpisivanja ostavke do juna 1996, pa sve do izbora 1998, u vreme kad je međunarodna zajednica navodno tragala za njim zbog haške optužnice.

"Čista je laž da se on povukao iz političkog života RS. Bio je destruktivno aktivan. Pisao je 'smernice' u stotine hiljada primeraka, obraćajući se narodu i članstvu SDS, izazivajući sažaljenje i servirajući im laži. Čitala sam osam ovakvih 'smernica'", piše Plavšićeva.

Ona navodi da je Karadžić bio uveren da "s njegovim odlaskom nastaje smak sveta, u najmanju ruku: nestaje Republika Srpska", te da je i drugima nametnuo to mišljenje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

PLAVŠIĆ: UCENE DEO NJEGA

Izvor: Kurir, 03.Avg.2008

BANJALUKA, 03. avgust 2008. (FoNet) - Bivša predsednica RS Biljana Plavšić tvrdi da ništa ne zna o navodnim američkim garancijama Radovanu Karadžiću da neće ići u Hag, ali ne isključuje tu mogućnost. "Znajući Radovana, to je sasvim moguće, jer su ucene i pretnje deo njegove ličnosti, kao...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.