Hadžić na putu za Hag

Izvor: RTS, 22.Jul.2011, 13:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hadžić na putu za Hag

Avion u kojem se nalazi haški optuženik Goran Hadžić poleteo sa beogradskog aerodroma, pošto je prethodno ministarka pravde Snežana Malović potpisala zahtev za njegovo izručenje sudu u Hagu. Hadžić posetio porodicu u Novom Sadu.

13.40 - Goran Hadžić bi prvi put trebalo da bude izveden pred sudiju u roku od 48 sati po dolasku u pritvor, što će se, zbog vikenda, verovatno desiti u ponedeljak.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
12.18 - Avion u kojem se nalazi Goran Hadžić poleteo za Hag... "Okončano najteže poglavlje u saradnji Srbije sa Haškim tribunalom", izjavila ministarka pravde Snežana Malović.

12.08 - Goran Hadžić stigao na beogradski aerodrom "Nikola Tesla".

11.15 - Kolona specijalnih vozila u kojoj se nalazi Goran Hadžić uputila se iz Novog Sada za Beograd, ka aerodromu "Nikola Tesla".

10.48 - Ministarka pravde Snežana Malović potpisala zahtev za izručenje Gorana Hadžića Haškom tribunalu.

Poslednji haški optuženik Goran Hadžić nalazi se u avionu na putu za Hag, potvrdila je ministarka pravde Snežana Malović. "Time je okončano najteže poglavlje u saradnji Srbije sa Haškim tribunalom", rekla je ministarka novinarima u Vladi Srbije.

Ministarka Malović je prepodne potpisala zahtev za izručenje Gorana Hadžića, čime je omogućen njegov transfer u pritvor Haškog tribunala. Avion u kojem se nalazi Goran Hadžić poleteo je sa beogradskog aerodroma "Nikola Tesla" oko 12.15.

Pre dolaska na aerodrom, Hadžić je proveo oko sat i po vremena u porodičnoj kući u novosadskom naselju Telep, u kojoj žive njegova supruga, sin, sestra i majka.

Kolona vozila je u Novi Sad stigla nešto pre 10 časova, a Ulica Aranj Janoša, u kojoj se kuća nalazi, uoči dolaska i tokom njegovog boravka bila je potpuno blokirana.

Kolona džipova i kola Hitne pomoći, jutros oko 8.25, napustila je zgradu Specijalnog suda u Beogradu, u čijoj se pritvorskoj jedinici Hadžić nalazio, i uputila se ka Novom Sadu. Desna strana autoputa prema aerodromu bila je zatvorena i obezbeđivali su je pripadnici Žandarmerije.

Advokat Gorana Hadžića, Dragoslav Marinković, jutros oko osam sati potpisao je dokument prema kojem se njegov klijent odriče prava žalbe. Dokument je juče potpisao i Hadžić.

Specijalni sud jutros, nešto pre osam časova, posetile su Hadžićeva nevenčana supruga i ćerka. Ispred Specijalnog suda bila je i Hadžićeva sestra, ali nije ulazila u zgradu.

Goran Hadžić je uhapšen 20. jula nedaleko od sela Krušedola, na Fruškoj Gori. Bivši predsednik Republike Srpske Krajine bio je u bekstvu sedam godina, a Haški tribunal ga tereti za zločin protiv čovečnosti i kršenje zakona i običaja ratovanja.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Goran Hadžić izručen Hagu, pred sudom u ponedeljak

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 22.Jul.2011

Haški optuženik Goran Hadžić prebačen je oko 16 sati u pritvorsku jedinicu Haškog tribunala u Sheveningenu. "Optuženik Goran Hadžić smešten je u pritvorsku jedinicu Tribunala", rekla je portparolka suda Nerma Jelačić

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Hadžić poletio za Hag

Izvor: Nezavisne Novine, 22.Jul.2011

BEOGRAD - Avion u kojem se nalazi haški optuženik poleteo je sa beogradskog aerodroma, pošto je prethodno, ministarka pravde Snežana Malović potpisala zahtjev za njegovo izručenju sudu u Hagu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Hadžić na putu za Hag

Izvor: Beta, 22.Jul.2011

BEOGRAD, 22. jula 2011. (Beta) - Avion sa poslednjim haškim optuženikom Goranom Hadžićem poleteo je sa beogradskog aerodroma "Nikola Tesla" iz Beograda negde oko 13 sati...Po dolasku u Holandiju počinje proces njegovog transfera u pritvorsku jedinicu u Sheveningenu...Prethodno je ministarka pravde...

Nastavak na Beta...

Hadžić u Hagu

Izvor: RTS, 22.Jul.2011

Haški optuženik Goran Hadžić stigao u pritvorsku jedinicu u Sheveningenu, pošto je prethodno avionom prebačen iz Beograda do Roterdama. Hadžić u ponedeljak pred Sudom. ..16.40 - Hadžić će biti izveden pred sudiju O-Gon Kvona u ponedeljak, u 16 časova...16.10 - Goran Hadžić stigao u pritvorsku...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.