Odbijen Karadžićev zahtev za novo suđenje

Izvor: NaDlanu.com, 03.Sep.2012, 15:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbijen Karadžićev zahtev za novo suđenje

Raspravno veće Haškog tribunala odbilo je danas zahtev Radovana Karadžića za novo sudjenje zbog toga što mu tužilaštvo u tekućem procesu nije na vreme obelodanilo sav dokazni materijal.

HAG, 3. septembra 2012. (Beta) - Bivši predsednik Republike Srpske optužen je za genocid u Srebrenici; progon Muslimana i Hrvata širom BiH; terorisanje stanovništva Sarajeva kampanjom artiljerijskih i snajperskih napada i uzimanje za taoce "plavih šlemova" UN, 1992-95.Karadžić, koji se brani sam, trebalo bi da 16. oktobra započne odbranu, pošto su tužioci krajem maja završili dvogodišnje izvodjenje dokaza protiv njega.Sredinom avgusta, Karadžić je zatražio novo sudjenje tvrdeći da tekući proces ne može biti pravičan, pošto tužilaštvo u više od 60 navrata nije ispunilo obavezu da mu na vreme dostavi oko 400 dokumenata.

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Odbijen Karadžićev zahtjev za novo suđenje

Izvor: Nezavisne Novine, 03.Sep.2012

HAG - Raspravno vijeće Haškog tribunala odbilo je danas zahtjev Radovana Karadžića za novo suđenje zbog toga što mu tužilaštvo u tekućem procesu nije na vrijeme objelodanilo sav dokazni materijal.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Karadžiću odbijen zahtjev za novo suđenje

Izvor: SEEbiz.eu, 03.Sep.2012

DEN HAAG - O-Gon Kwon, predsjedavajući Sudskog vijeća, naveo je kako optuženi Karadžić nije pokazao da je pretrpio štetu zbog toga što je Haško tužilaštvo kasnilo sa objelodanjivanjem dokaza Odbrani.

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.