Obradović: Ne pokušavamo da odložimo presudu Šešelju

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 27.Feb.2016, 10:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obradović: Ne pokušavamo da odložimo presudu Šešelju

Pravni zastupnik Srbije pred Haškim tribunalom Saša Obradović izjavio je da Beograd ne pokušava da odloži izricanje presude lideru Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislavu Šešelju koje je zakazano za 31. mart.

"Izveštajem koji je Vlada Srbije pripremila za Savet bezbednosti UN u kome se žali da joj je Haški tribunal napravio problem predmetom protiv troje radikala i sa njim povezanim slučajm protiv Šešelja, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << Beograd ne pokušava da odloži izricanje presude", kazao je Obradović za dnevni list Politika.

On je objasnio da Savet bezbednosti UN ne može da odloži bilo šta, jer je to mešanje u rad suda.

"Ujedinjene nacije su osnovale Haški tribunal, ali mu ne mogu narediti kako će postupati u nekom predmetu", rekao je Obradović.

Pravni zastupnik je kazao i da Srbija ima stav prema Tribunalu i njegovom radu uopšte.

"Ima tu više predmeta kojima nismo zadovoljni", naveo je Obradović.

Suđenje lideru SRS Vojislavu Šešelju zakazano je za 31. mart, a Haški tribunal izrazio je sumnju da su troje radikala uticali na svedoke tokom suđenja Šešelju, zbog čega je zatražio njihovo izručenje.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Ne pokušavamo da odložimo presudu Šešelju"

Izvor: B92, 27.Feb.2016

Beograd -- Pravni zastupnik Srbije pred Hagom Saša Obradović kaže da Beograd ne pokušava da odloži izricanje presude lideru SRS Vojislavu Šešelju zakazano za 31. mart..."Izveštajem koji je Vlada Srbije pripremila za Savet bezbednosti UN u kome se žali da joj je Haški tribunal napravio problem...

Nastavak na B92...

Obradović: Ne pokušavamo da odložimo presudu Šešelju

Izvor: NoviMagazin.rs, 27.Feb.2016

Pravni zastupnik Srbije pred Haškim tribunalom Saša Obradović izjavio je da Beograd ne pokušava da odloži izricanje presude lideru Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislavu Šešelju koje je zakazano za 31. mart..."Izveštajem koji je Vlada Srbije pripremila za Savet bezbednosti UN u kome se žali...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.