ODBRANA ZOVE ZAMETICU: Bivši savetnik novi Karadžićev svedok!

Izvor: Kurir, 29.Okt.2013, 11:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ODBRANA ZOVE ZAMETICU: Bivši savetnik novi Karadžićev svedok!

Karadžić je pozvao Jovana Zameticu da bi potvrdio raniju izjavu, prema kojoj general Ratko Mladić nije odgovarao Karadžiću, da je Sarajevo bilo podeljen, a ne opkoljen grad, kao i da predsednik Republike Srpske nije bio obavešten o zločinima u Srebrenici

HAG - U Haškom tribunalu danas je, posle pauze od dva meseca, nastavljeno suđenje bivšem predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću, koji nastavlja izvođenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << dokaza svoje odbrane.

Karadžiću je odobreno dodatno vreme da bi se pripremio za izvođenje dokaza u vezi sa tačkom jedan optužnice, koja ga tereti za genocid u Bratuncu, Foči, Ključu, Prijedoru, Sanskom Mostu, Vlasenici i Zvorniku.

Pretresno veće je, na kraju dokaznog postupka optužbe, oslobodilo Karadžića optužbe po ovoj tački, ali je Žalbeno veće poništilo odluku i vratilo je u optužnicu.

Novi svedok odbrane je Karadžićev savetnik i portparol u periodu na koji se odnosi optužnica Jovan Zametica. On daje iskaz na osnovu obavezujućeg naloga, jer je prvo pristao, a zatim odustao od svedočenja, navodeći da je ponašanje članova tima odbrane "neodgovorno".

Zametica je zatim tražio da njegovo svedočenje bude odloženo za januar 2014. da bi dovršio knjigu o Sarajevskom atentatu 1914. Veće nije prihvatilo taj zahtev.

Karadžić je pozvao Zameticu da bi potvrdio raniju izjavu, prema kojoj general Ratko Mladić nije odgovarao Karadžiću, da je Sarajevo bilo podeljen, a ne opkoljen grad, kao i da predsednik Republike Srpske nije bio obavešten o zločinima u Srebrenici.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.