Izvor: S media, 01.Mar.2012, 10:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi sud umesto haškog Tribunala

UN su imenovale sudije novog privremenog suda koji će dovršiti rad Tribunala u Hagu zaduženog za zločine u bivšoj Jugoslaviji i Ruandi.

SRS: Prekinuti nezakonit postupak protiv Šešelja (VIDEO)

Dačić se zalaže sa Šešeljevo puštanje iz Haga

Mladić: Haški tribunal je pristrasan NATO sud

Portparol UN Martin Nesirki saopštio je da su imenovani ključni zvaničnici >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << novog suda.

Nesirki je saopštio da će američki sudija Teodor Meron, koji trenutno predsedava Tribunalu za nekadašnju Jugoslaviju, biti predsednik novog zajedničkog suda, prenosi AP.

Savet bezbednosti UN je jednoglasno usvojio rezoluciju kojom se aktuelni tužilac za zločine u Ruandi Hasan Jalou, imenuje za tužioca novog, zajedničkog suda.

Savet bezbednosti je zatražio od Tribunala za nekadašnju Jugoslaviju i Ruandu da završe sa radom do 31. decembra 2014. godine, i predaju sve slučajeve novom sudu koji će dovršiti njihov posao, navodi AP.

(Beta)
Pogledaj vesti o: Hag

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.