Nigerijski vojnik stigao na liječenje

Izvor: Nezavisne Novine, 06.Dec.2014, 18:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nigerijski vojnik stigao na liječenje

HAG - Nigerijski vojnik, pripadnik UN koji je zaražen virusom ebole, stigao je danas u Holandiju na liječenje, saopštile su holandske vlasti.

Ovo je prvi pacijent zaražen virusom koji je primljen u Holandiju na liječenje.

Holandski mediji su objavili da je avion u kome se nalazi pacijent obolio od ebole sletio u izolovanu zonu na aerodromu Amsterdam-Skifol.

Nigerijski vojnik putovao je avionom opremljenim >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << specijalizovanom opremom. On će biti na liječenju u univerzitetskoj bolnici u Utrehtu u centralnom dijelu Holandije, prenio je AFP.

"Pacijent će biti striktno izolovan, a liječiće ga medicinska ekipa specijalno obučena", navelo je holandsko Ministarstvo zdravlja u pismu Parlamentu.

Portparol Ministarstva zdravlja Inge Freriksen ističe da je ovo prvi pacijent sa virusom ebole koji je primljen na liječenje.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Nigerijski vojnik zaražen ebolom stigao u Holandiju

Izvor: Blic, 06.Dec.2014

Nigerijski vojnik, pripadnik Ujedinjenih nacija koji je zaražen virusom ebole, stigao je danas u Holandiju na lečenje, saopštile su holandske vlasti...Ovo je prvi pacijent zaražen virusom koji je primljen u Holandiju na lečenje. Holandski mediji su objavili da je avion u kome se nalazi pacijent...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.