Neutralisan super kartel trgovaca drogom

Izvor: B92, 28.Nov.2022, 12:46

Neutralisan "super kartel" trgovaca drogom

Hag -- U šest različitih zemalja vlasti su udružile snage kako bi neutralisale "super kartel" trgovaca drogom koji kontrolišu oko jedne trećine trgovine kokainom u EU.

Kako je danas saopštio Evropol, tokom istrage uhapšeno je 49 osumnjičenih, a poslednja serija racija širom Evrope i Ujedinjenih Arapskih Emirata održana je između 8. i 19. novembra.

Navodi se da su policijske snage uključene u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "Operaciju pustinjsko svetlo" ciljale i "komandno-kontrolni centar i logističku infrastrukturu trgovine drogom u Evropi".

Više od 30 tona droge zaplenjeno je tokom istraga koja se vodi u Španiji, Francuskoj, Belgiji, Holandiji i UAE uz podršku Evropola.

Evropol je naveo da je američka uprava za borbu protiv narkotika takodje imala ulogu u rušenju organizacije, koja je takođe bila umešana i u pranje novca.

"Obim uvoza kokaina u Evropu pod kontrolom i komandom osumnjičenih je bio ogroman", naveo je Evropol i dodao da su osumnjičeni koristili šifrovane komunikacije za organizovanje isporuka droge.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Oglasio se Evropol povodom hapšenja Vračaraca: "Neutralisan "super kartel" trgovaca drogom"

Izvor: Blic, 28.Nov.2022

U šest različitih zemalja vlasti su udružile snage kako bi neutralisale "super kartel" trgovaca drogom koji kontrolišu oko jedne trećine trgovine kokainom u Evropi, saopštio je danas Evropol, prenosi Tanjug.

Nastavak na Blic...

Policija razbila evropski 'super kartel', među uhapšenima i državljanin BiH

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 28.Nov.2022

Policija je razbila "superkartel" koji je kontrolisao oko trećine trgovine kokainom u Evropi i uhapsila 49 osumnjičenih u više zemalja, saopštio je u ponedeljak, 28. novembra, Evropol. Među uhapšenima je 40-godišnji muškarac koji ima dvojno državljanstvo BiH i Holandije, navodi se. U ogromnoj...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.