Najebali!

Izvor: Kurir, 27.Feb.2009, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najebali!

HAG - Haški tribunal juče je na ukupno 96 godina zatvora osudio grupu srpskih državnih funkcionera i generala optuženih za zločine nad Albancima na Kosovu 1999. Bivši predsednik Srbije Milan Milutinović

BATAJNICA - KRUNSKI DOKAZ

Sudije su u presudi konstatovale da masovno raseljavanje Albanaca s Kosova nije bilo uzrokovano NATO bombardovanjem, niti sukobom VJ i MUP sa OVK, što je tvrdila odbrana >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << optuženih.

- Sudsko veće je ustanovilo da su snage VJ i MUP namerno proterivale albansko stanovništvo naređujući mu da ode ili stvarajući atmosferu terora kako bi ga naterale da ode - rekao je sudija Bonomi. Presudom je kao dokazano ustanovljeno i da su srpske snage krajem marta 1999. počinile masovna ubistva stotina Albanaca, uključujući žene i decu, u Đakovici, Celinama, Beloj Crkvi, Maloj Kruši i Suvoj Reci.

- Tela nekih od ubijenih kasnije su pronađena u masovnoj grobnici u Batajnici - naglasio je sudija Bonomi.

ZATVOR KOMPLETNOM VOJNOM VRHU

Za vreme rata na Kosovu Dragoljub Ojdanić (67) bio je načelnik GŠ Vojske Jugoslavije, Nebojša Pavković (62) komandovao je Trećom armijom, a Vladimir Lazarević (59) Prištinskim korpusom. Sreten Lukić (54) bio je na čelu štaba MUP Srbije u Prištini.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.