NOVI POZIVI IZ HAGA: Još jedan terorista OVK PRED SPECIJALNIM SUDOM

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Maj.2019, 00:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NOVI POZIVI IZ HAGA: Još jedan terorista OVK PRED SPECIJALNIM SUDOM

Mendim Daka – Šari (Mendim Daka "Sharri“) bivši komadant specijalne jedinice "Generalštaba OVK“, 13. maja putuje u Hag na poziv Specijalnog suda, prenosi "Gazeta Express".

Pozivajući se na neimenovane izvore, ovaj list tvrdi da će prve optužnice biti podignute u toku ove godine i da je ovo glavni razlog zašto posle 20 godina, albanski lideri "razmišljaju o količini i monstruoznosti zločina počinjenih od >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << strane Srba na Kosovu“. Pretpostavlja se da će Specijalni sud tokom ove godine da podigne optužnicu protiv jedne "krupne ribe“ na Kosovu, prenosi "Gazeta Express".

Prištinska "Gazeta" navodi i da će u narednim danima neke dobro poznate ličnosti OVK koje imaju prijateljske odnose sa kosovskim političkim vrhom, takođe otputovati u Hag.

- Najnovija situacija u vezi sa tribunalom, oko nedavnih pozivnica, podigla je temperaturu albanskim političarima - izjavio je izvor, dodajući da je nekim političarima na vrhu već jasna priroda zločina za koje ih istražuju i da je moguće da optužnica bude podignuta protiv njih. U narednih deset dana biće poznata imena pozvanih. Oni su iz regiona Drenice i (Kosovske) Mitrovice -  izjavio je "Gazetin" izvor.

- Stvari se drže u tajnosti. Istražitelji tribunala su takođe sproveli ispitivanja i na Kosovu -  rekao je drugi izvor koji je zbog osetljivosti teme želeo da ostane anoniman.

Gazeta saznaje da će prve optužnice Specijalno tužilaštvo podići u toku ove godine, dok njeni izvori navode i da je ovo glavni razlog zašto posle 20 godina, albanski lideri na Kosovu "razmišljaju o količini i monstruoznosti (navodnih) zločina počinjenih od strane Srba na Kosovu“.

Podsećamo, ovaj list je najavio sredinom aprila, takođe se pozivajući na neimenovane izvore, da bi prve optužnice Specijalnog suda mogle biti podignute protiv Kadrija Veseljija i Hašima Tačija i to zbog političkih ubistava Albanaca.

Specijalni sud za ratne zločine na Kosovu od novembra prošle godine pa do danas ispitao je više pripadnika terorističke OVK. Do sada je ispitano tridesetak lica, a među njima ima par zvučnih imena terorističkih vođa.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.