Mladića posetili supruga i sin

Izvor: Glas javnosti, 27.Maj.2011, 12:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladića posetili supruga i sin

BEOGRAD - Supruga i sin haškog optuženika Ratka Mladića, Bosiljka i Darko, ušli su jutros nešto posle 9.30 sati u zgradu Specijalnog suda u Beogradu, gde se Mladić nalazi u pritvoru. Oni su došli u pratnji Mladićevog advokata Miloša Šaljića. Bosiljka i Darko su se kratko zadržali, pošto je haški optuženik, prema rečima advokata Šaljića, bio u šetnji.

U 10:11 Bosiljka Mladić je napustila zgradu Specijalnog suda. >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << U 10:48. supruga Ratka Mladića se sa sinom vratila u zgradu suda. Njih dvoje su nosili veliku crnu torbu, a u zgradu suda su ušli na sporedni ulaz.

Ratko Mladić doveden je u pritvor Specijalnog suda u Beogradu juče oko 16.00 sati.

"Nastavak saslušanja haškog optuženika Ratka Mladića zakazan je za 12 časova pred Odeljenjem za ratne zločine Višeg suda u Beogradu", potvrdio je agenciji Beta Mladićev advokat Miloš Šaljić.

Šaljić je dodao da će Darko Mladić oko pola 12 dati izjavu novinarima ispred zgrade Specijalnog suda.

Mladići su juče posle informacije o hapšenju supruga i oca bili zatečeni, ali istovremeno i odbradovani kada su čuli da je živ, jer su, verovali da je umro tokom višegodišnjeg skrivanja. Saslušanje Mladića koje je sinoć prekinuto posle pola sata, zbog njegovog lošeg zdravstvenog nastavja se u podne.

Saslušanje bi danas trebalo da se odvija u prisustvu Mladićevog branioca i tužioca za ratne zločine, nakon čega će istražni sudija odlučiti o ispunjenosti uslova za njegovo izručenje Haškom trubunalu.

Ratko Mladić proveo je noć u pritvorskoj jedinici pod nadzorom lekara.

Šaljić je sinoć, posle kratkog saslušanja, rekao da Mladić nije bio sposoban ni da iznese lične podatke, ali da je izjavio da "ne priznaje Haški tribunal".

Kako je sinoć izjavio zamenik tužioca za ratne zločine Bruno Vekarić, Mladić izgleda loše i "ne liči na osobu sa fotografija koje pamtimo iz devedesetih godina", ali da je, i pored lošeg fizičkog stanja, komunikativan.
Pogledaj vesti o: Ratko Mladić

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.