Mladića i Hadžića ne štite jataci

Izvor: B92, 07.Dec.2010, 02:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Mladića i Hadžića ne štite jataci"

Beograd -- Vojno - politički komentator "Politike" Ljubodrag Stojadinović odgovornost za neuspeh u hapšenju Mladića i Hadžića stavlja na teret domaćih obaveštajnih službi.

On je za B92 ocenio da Bramercov izveštaj predstavlja ravnotežu između pritiska na Srbiju da ispuni haške obaveze i stimulacije da se taj posao konačno obavi.

"Ja mislim da je ta ocena uglavnom tačna, da tu nedostaje operativne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odlučnosti i energičnosti", rekao je Stojadinović.

"To znači samo jedno-da u samim tim strukturama tajnih službi, bez obzira da li su one još uvek aktivne ili su otišle, da je tu ključna opstrukcija u hapšenju Ratka Mladića i Gorana Hadžića", dodaje on.

"Njih ne štite nikakvi jataci, nego naprosto, neka vitalna inforamacija koja do njih dolazi na vreme - upravo iz onog centra koji treba da bude zadužen za njihovo privođenje. Dok ta anomalija ne bude otklonjena, to će značiti da Službe bezbednosti i dalje kontrolišu onaj nivo vlasti koji žele da kontrolišu i zbog toga dakle taj posao ne može biti završen", izjavio je Stojadinović.

Kada je reč o zemljama regiona, Bramerc je saradnju Hrvatske ocenio kao pozitivnu, istakavši međutim da još uvek nedostaju artiljerijski dnevnici iz operacije Oluja, koje tužilaštvo zahteva u okviru postupka protiv generala Anta Gotovine.

Te dnevnike, haško tužilaštvo smatra ključnim za optužbe o prekomernom granatiranju Knina, za koje se Gotovina tereti.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Obaveštajci krivi što je Mladić na slobodi?

Izvor: Mondo, 07.Dec.2010

Vojnopolitički komentator lista "Politika" Ljubodrag Stojadinović neuspeh u hapšenju haških begunaca Ratka Mladića i Gorana Hadžića stavlja na teret domaćih obaveštajnih službi.

Nastavak na Mondo...

Mladića i Hadžića ne štite jataci

Izvor: Šumadija Press, 07.Dec.2010

Vojno – politički komentator “Politike” Ljubodrag Stojadinović odgovornost za neuspeh u hapšenju Mladića i Hadžića stavlja na teret domaćih obaveštajnih službi.

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.