Izvor: Nezavisne Novine, 12.Okt.2016, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladić: Tužilaštvo se protivi izuzeću sudija

HAG- Tužioci haškog tribunala Peter Mekloski i Alan Tiger podnijeli su odgovore na zahtjeve odbrane generala Ratka Mladića kojim se traži izuzeće trojice sudija i obustavljanje procesa za vrijeme rješavanja po žalbama.

Tužilaštvo se protivi izuzimanju sudije Apelacionog vijeća Teodora Merona, predsjedavajućeg sudije Karmela Ađijusa i sudije Fausta Pokara, navodi se odgovoru na zahtjev odbrane za izuzimanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << navedenih sudija.

Tužilaštvo smatra da odbrana u svom zahtjevu nije uspjela da ospori pretpostavku nepristrasnosti ovih sudija, te traži od Apelacionog vijeća da se zahtjev odbrane u potpunosti odbaci.

Kao razlog za izuzeće Merona, odbrana ističe da je on davao izjave koje su Mladića unaprijed proglasile krivim.

Odbrana je navela da je sudija Ađijus, koji je i predsjednik Tribunala, već utvrdio Mladićevu krivicu u presudi koju je izrekao grupi oficira Vojske Republike Srpske.

Iste argumente odbrana je koristilila i za sudiju Pokara.

Sudije Ađijus, Pokar i Meron članovi su Apelacionog vijeća pred kojim su trenutno dvije žalbe Mladićeve odbrane.

Takođe, Tužilaštvo se protivi i zahtjevu odbrane koji je upućen Sudskom vijeću da se postupak obustavi za vrijeme rješavanja po žalbama, te i ovdje traži da Sudsko vijeće odbaci ovaj zahtjev u potpunosti.
Pogledaj vesti o: Ratko Mladić

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.