Makedonija: Bivši ministar policije uhapšen na delu

Izvor: S media, 06.Jun.2011, 17:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Makedonija: Bivši ministar policije uhapšen na delu

Uhapšen bivši ministar policije Lube Boškovski zbog lelegalnog finansiranja političke kampanje. Bivši haški optuženik izjasnio se danas da nije kriv za optužbe za koje ga terete.

Nekadašnji makedonski ministar unutrašnjih poslova i bivši haški optuženik Ljube Boškovski uhapšen je danas posle podne u centru Skoplja, saopštilo je ministarstvo unutrašnjih poslova.

Portparol MUP-a Ivo Kotevski izjavio je na konferenciji za >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << novinare da je prilikom hapšenja lidera stranke Ujedinjeni za Makedoniju, Boškovskog u njegovom automobilu pronađeno 100.000 evra. Sumnja se da je novac bio namenjen plaćanju troškova predizborne kampanje.

Prema podacima MUP-a, Boškovski koji je lider opozicione partije Ujedinjeni za Makedoniju, uhapšen je zbog nelegalnog finansiranja političke kampanje.

Prema istom izvoru, u automobilu Boškovskog u trenutku hapšenja pronadjena je velika količina novca i pištolj.

Gruevski proglasio pobedu na izborima

Klark: Znali su gde se skrivao Mladić

Bramerc neće menjati izveštaj o Srbiji!

Boškovski je odveden na saslušanje kod istražnog sudije, a MUP je najavio konferenciju za novinare.

Ljube Boškovski je bio ministar unutrašnjih poslova u vladi VMRO-DPMNE kada je njen lider bio Ljubčo Georgievski od 1998-2002.

Boškovski je bio ministar policije 2001. kada bio medjuetnički sukob u Makedoniji. Haški tribunal ga je optužio za zločine nad Albancima u leto 2001. godine uključujući i ubistvo sedam civila u selu Ljuboten kod Skoplja.

Nakon tri i po godine provedene u haškom pritvoru, Boškovski je oslobodjen optužbe.

Boškovski je 2009. godine osnovao stranku Ujedinjeni za Makedoniju. Na predsedničkim izborima iste godine bio je na trećem mestu po broju glasova.

Na jučerašnjim izborima, njegova stranka je dobila mali broj glasova i nije osvojila nijedno poslaničko mesto.

(Beta)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.