Ljajić: Hapšenja do kraja godine

Izvor: B92, Tanjug, 12.Apr.2009, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić: Hapšenja do kraja godine

Prag -- Predsednik nacionalnog Saveta za saradnju sa Haškim sudom Rasim Ljajić izjavio je da očekuje da će saradnja Beograda s Hagom biti završena do kraja godine.

"Očekujem da do kraja godine završimo ovu hašku priču... ne mogu da verujem da ovoliki trud, napor, rad i angažovanje službi neće dati konačni rezultat, da Mladić i Hadžić ne budu locirani i izručeni Hačkom tribunalu", rekao je Ljajić >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << radiju "Slobodna Evropa".

"Ovo je tema koja, ne samo da koči Srbiju na putu evropskih integracija, ovo je tema koja komplikuje naš unutrašnjepolitički život, dodatno ga radikalizuje, o njoj se neprestano polemiše i ona polarizuje javnost u Srbiji. U našem je interesu da ona što pre bude zatvorena", kazao je Ljajić, koji je i ministar za rad i socijalnu politiku.

Ljajić je rekao da strane obaveštajne službe ne učestvuju u potragama za haškim optuženicima u Srbiji, ali da je svaka saradnja sa njima na ovom polju korisna i dobrodošla.

On je ocenio da je glavni tužilac Haškog tribunala Serž Bramerc posle poslednje posete Beogradu zadovoljan aktivnostima spskih vlasti i naveo da je posebno važno da Bramerc, posle nove posete u junu, oceni da je ostvarena piuna saradnja s Haškim tribunalom.

"Nadam se da će izveštaj biti upravo onakav kakav je bio i prilikom poslednjeg izveštaja koji je podneo Serž Bramerc, s tom razlikom što će, ovoga puta, ipak dati jednu pozitivniju intonaciju, s obzirom na sve ono što Srbija čini u potragama za haškim optuženicima", rekao je Ljajić.

Povodom stava Holandije, koja evropske integracije Srbije uslovljava izručenjem Mladića Hagu, Ljajić je rekao da je EU sada suočena sa globalnom finansijskom krizom, krizom Lisabonskog sporazuma i izborima za Evropski parlament, što su sve razlozi da se za trenutak zastane s proširenjem.

"Za Holandiju puna saradnja znači Mladić u Hagu. Imamo uverevanja da nakon toga neće biti nikakvih daljnjih prepreka na putu Srbije ka Evropskoj uniji i da ćemo onda morati da uradimo sve ono što su druge zemlje činile na putu evropskih integracija", naveo je on.
Pogledaj vesti o: Rasim Ljajić

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ljajić: Saradnja s Hagom će se završiti do kraja godine

Izvor: Blic, 12.Apr.2009

Predsednik nacionalnog Saveta za saradnju sa Haškim sudom Rasim Ljajić izjavio je da očekuje da će saradnja Beograda s Hagom biti završena do kraja godine, izručenjem dvojice preostalih optuženika Ratka Mladića i Gorana Hadžića..."Očekujem da do kraja godine završimo ovu hašku priču.. ne...

Nastavak na Blic...

Vukčević: Postoje svedoci za "žutu kuću"

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 13.Apr.2009, 16:37

“Delim optimizam Rasima Ljajića“, izjavio je srpski tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević, nakon što je Ljajić za Radio Slobodna Evropa rekao kako veruje da će pitanje Ratka Mladića biti rešeno do kraja godine. Vukčević je takođe izjavio da postoje svedoci događaja u takozvanoj...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.