Izvor: JUGpress.com, 12.Apr.2021, 22:01

Kriminal koristi pandemiju

HAG

Pretnja koju predstavlja organizovani kriminal u Evropi nikada nije bila veća, upozorila je danas agencija Evropske unije za sprovođenje zakona (EUROPOL) u najnovijem izveštaju, u kojem se navodi da je pandemija korona virusa dodatno podstakla aktivnosti kriminalnih grupa, prenosi Juronjuz.

Pandemija će verovatno podstaći aktivnost bandi na kontinentu u godinama koje dolaze, velikim delom >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << zbog nezapamćenog priliva kokaina, istakla je direktorka organizacije Ketrin de Bol i navela  da je Evropa na “tački preloma”.

Skoro 40 odsto kriminalnih mreža bavi se trgovinom drogom, što je čini najvećim ilegalnim poslom u EU, a pandemija sada nudi još više mogućnosti za ilegalne aktivnosti.

Kriminalci su već brzo prilagodili ilegalne proizvode, modus operandi i narative pandemiji COVID-19. Na taj način su iskoristili strah i strepnje Evropljana i profitirali su od oskudice nekih vitalnih dobara tokom pandemije, predočila je De Bol na konferenciji ta novinare u Hagu.

Europol, čije je sedište u Hagu, u svom izveštaju ukazuje kako su kriminalne grupe iskoristile pandemiju, nudeći lažne vakcine protiv korona virusa, kao i lažne komplete za samotestiranje.

Kriminalne mreže verovatno će pokušati da se infiltriraju u legalna preduzeća koja postaju sve ranjivija zbog COVID-19.

Europol je upozorio građane na sve veći broj onlajn prevara, ali i staromodnih kriminalnih radnji, poput provala u domove.

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Hag

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.