Krasić: Tribunal se služi i vulkanskim pepelom

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 26.Apr.2010, 07:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krasić: Tribunal se služi i vulkanskim pepelom

BEOGRAD - Zoran Krasić, šef pravnog tima za odbranu predsednika Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja, izjavio je juče u Zemunu da je Haški tribunal počeo da se služi i pojavom vulkanskog pepela kao izgovorom kako bi pojavljivanje lidera SRS u postupku za nepoštovanje suda bilo odloženo za 29. april.

Krasić je na konferenciji za novinare podsetio da je za 20. april bilo najavljeno pojavljivanje Šešelja u sudnici i da je najavu suđenja za četvrtak potrebno >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << samo uslovno prihvatiti, jer je cilj Haškog tribunala da Šešelj što duže ostane zatočen.

Krasić je rekao da ima nagoveštaja da će se poslednji svedok suda u postupku za ratne zločine protiv Šešelja pojaviti 11. maja i da bi verovatno do kraja maja trebalo da bude doneta odluka da li su ispunjeni uslovi za oslobađajuću presudu.

Krasić je rekao da "Šešelj predstavlja opasnost za one koji žele da unište Srbiju" i da tužilaštvo Tribunala tokom više od sedam godina, koliko se Šešelj nalazi u haškom pritvoru, nije biralo sredstva u kršenju njegovih prava.

Krasić je, ukazujući na različite standarde Haškog tribunala, rekao da je Šešelj postupkom za nepoštovanje suda diskriminisan i da je jedino lideru SRS u Haškom tribunalu sve zabranjeno, dok se u isto vreme Ramuš Haradinaj, nekadašnji privremeni pokrajinski premijer na Kosovu i Metohiji i pre toga jedan od komandanata tzv. Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) nalazi na slobodi.

Šešelj je 24. jula prošle godine osuđen na 15 meseci zatvora zbog nepoštovanja suda i on je 5. oktobra podneo žalbu na tu presudu. Šešelj je 4. februara 2010. po drugi put optužen zbog objavljivanja u knjizi podataka o 11 zaštićenih svedoka.

Ja mislim da bi Krasic kao advokat po naredjenju trebao da zna da ce ovog puta kazna za nepostivanje suda biti maksimalna jer je delo u ponavljanju. Sve u svemu najmanje jos 7 godina tako da je prakticki nemoguce da Seselj ove godine dodje u Srbiju a kako su izbori u 2012 izmislice nesto da i tada ne dodje. Kad bi se mene licno pitalo po meni netreba nikad da dodje.

Stos emene tice mogu i ovi sadasnji da odu takodje.Bas nemamo srece sa politicarima , bilo to pozicija ili opozicija .Iz iste kuhinje su stigli svi do jednog.
Pogledaj vesti o: Hag,   Vojislav Šešelj

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.