Izvor: B92, 14.Feb.2010, 23:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krajišnik uskoro na slobodi?

Banja Luka -- Momčilo Krajišnik, ratni predsednik Skupštine RS, kojeg je Tribunal u Hagu osudio na 20 godina zatvora, stekao je pravo da traži prevremeno puštanje na slobodu.

Krajišnikov tim za odbranu saopštio je da je Momčilo Krajišnik, kojeg je Haški tribunal osudio na 20 godina zatvora, stekao je pravo, prema engleskom zakonodavstvu, da se obrati nadležnima u Hagu za prevremeno puštanje na slobodu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Krajišnik se od 3. aprila 2000. nalazi u zatvoru, prvo u Hagu, a sada u Belmaršu, u Engleskoj.

"Uz zahtev za prevremenu slobodu, Krajišnik treba da predoči mišljenje vlasti zemlje u koju će se vratiti, kako će na javno mnjenje i političku situaciju delovati njegov povratak iz zatvora. Pošto Krajišnik želi da se vrati na Pale, odlučio je da se u vezi sa tim pitanjem obrati svim nivoima vlasti u BiH", kaže se u saopštenju njegovog tima za odbranu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.