Karadžiću dozvoljeno da se žali na datum početka suđenja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Sep.2009, 20:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Karadžiću dozvoljeno da se žali na datum početka suđenja

HAG - Sudsko veće Haškog tribunala odobrilo je optuženom Radovanu Karadžiću da uloži žalbu na odluku kojom je početak suđenja zakazan za 19. oktobar, saopštio je danas kasno popodne sud u Hagu.

Bivši predsednik Republike Srpske optužen je za genocid i zločine protiv čovečnosti nad Muslimanima i Hrvatima, kao i za uzimanje međunarodnih talaca tokom rata u BiH 1992-95.

Veće predsedavajućeg O Gon Kvona je, istovremeno, odbilo Karadžićev zahtev >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da do odluke o njegovoj žalbi postupak bude prekinut.

Tražeći dozvolu da uloži žalbu, Karadžić je naznačio da "jednostavno ne može pristati da učestvuje u procesu koji će od početka biti fundamentalno nepravičan".

Odlukom da suđenje počne 19. oktobra, sudsko veće je, po podnesku odbrane, Karadžiću uskratilo primereno vreme za pripremu.

Karadžić je ranije zatražio da početak suđenja bude odložen za 10 meseci, ali su sudije taj zahtev odbile.

Odbrana je precizirala i da je Karadžić, iako je u pritvoru Tribunala od prošlog jula, ozbiljne pripreme mogao da započne tek u maju zato što su mu tek tada dostavljeni materijali tužilaštva.

Žalbu na odluku o početku suđenja Karadžić će, kako se očekuje, uložiti iduće sedmice, a za odluku apelacionog veća ne postoji rok. Odluka će verovatno biti doneta pre 19. oktobra, kada bi suđenje Karadžiću trebalo da počne.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Karadžićeva žalba ne odlaže suđenje

Izvor: B92, 18.Sep.2009

Hag -- Sudsko veće Haškog tribunala odobrilo je Radovanu Karadžiću da uloži žalbu na odluku kojom je početak suđenja zakazan za 19. oktobar, saopštio je sud u Hagu... Bivši predsednik Republike Srpske optužen je za genocid i zločine protiv čovečnosti nad Muslimanima i Hrvatima, kao i za...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.