Izvor: Southeast European Times, 05.Maj.2009, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Karadžić traži dokumenta od nemačke vlade

04/05/2009

HAG, Holandija -- Piter Robinson, pravni savetnik bivšeg lidera bosanskih Srba Radovana Karadžića, traži određena dokumenta od nemačke vlade da bi pojačao odbranu svog klijenta, javili su mediji u nedelju (3. maja). Dokumenti bi mogli da potvrde da su zapadne sile razmatrale mogućnost rata u Bosni i Hercegovini mnogo pre nego što je Karadžić, koji se suočava sa suđenjem u Haškom tribunalu, došao na vlast. >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << Zahtev je poslat preko nemačke ambasade u Holandiji.

U međuvremenu, predsednik srpskog Saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasim Ljajić rekao je u nedelju da se njegova zemlja nada hapšenju dvojice preostalih begunaca optuženih za ratne zločine Ratka Mladića i Gorana Hadžića do kraja ove godine. On je naglasio da lokalne snage bezbednosti čine sve što je u njihovoj moći da uhapse tu dvojicu i da je Mladić njihov glavni prioritet. (Blic - 04/05/09; Tanjug, AFP, AP, Makfaks - 03/05/09)

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.