Karađorđević:Hag duguje objašnjenje

Izvor: B92, 17.Nov.2012, 20:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Karađorđević:Hag duguje objašnjenje

Beograd -- Princ Aleksandar Karađorđević izjavio je povodom odluke o oslobađanju hrvatskih generala da postoji ozbiljan rizik od urušavanja poverenja u pravednost tog suda

On je ocenio da bi bilo pošteno da Tribunal revidira osuđujuće odluke za Srbe.

"Postoji ozbiljan rizik da se svaka ideja poverenja u nepristrasnost Suda u Hagu nepovratno uruši, sa svim teškim civilizacijskim posledicama. Teško je razumeti da mogu da postoje pravni razlozi zbog kojih postoji velika >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << razlika u osudi zločina i zločinaca zavisno od etničke pripadnosti", navodi se u pisanoj izjavi princa Aleksandra Karađorđevića.

Ističe se da Haški tribunal ima moralnu odgovornost i duguje objašnjenje, jer su počinioci zločina nad Srbim blago kažnjavani ili čak oslobođeni, a Srbima se izriču vrlo oštre kazne.

"Sadašnja odluka će sigurno kao i sve druge odluke biti predmet analiza i profesionalnih kritika u decenijama pred nama i formiraće se nepristrasni profesionalni i moralni sud o njima", ističe se u saopštenju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.