Kandidat za poslanika DPK i član OVK pozvan na saslušanje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jan.2021, 22:48

Kandidat za poslanika DPK i član OVK pozvan na saslušanje

Još jedan poziv za ispitivanje iz Specijalnog tužilaštva u Hagu stigao je na adresu bivšeg borca OVK, a u pitanju je sadašnji kandidat PDK za poslanika, Nezir Čočaj, objavio je portal Košev pozivajući se na pisanje prištinske Kohe koja navodi to potvrdilo i Udruženje veterana OVK.

Nije precizirano kada će se Čočaj pojaviti u Hagu, već samo da će to biti u narednim danima, a nije saopšteno ni u kom svojstvu je Čočaj pozvan.

Specijalno tužilaštvo za >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ratne zločine na Kosovu, od novembra 2018. pa do danas, ispitalo je više stotina osoba, a prema navodima kosovskih medija, više stotina bivših pripadnika OVK je ispitano ili je pozvano na ispitivanje do kraja prošle godine, prenosi Košev.

Međutim, u poslednjem periodu nije bilo potvrda bivših pripadnika OVK, kao ni Udruženja veterana OVK o novim pozivima.

Poslednja potvrda o dobijenom pozivu stigla je 1. decembra 2021. godine. Poziv je tada uručen bivšem pripadniku OVK Šefćetu Biljikbašiju, u svojstvu svedoka, potvrdio je tada ogranak Udruženja veterana OVK u Lipljanu.

Među najistaknutijim imenima OVK, ali i kosovske politike koja su do sada ispitana su bivši kosovski predsednik, Hašim Tači, bivši predsednik kosovske skupštine, Kadri Veselji koji se sada zajedno sa Redžepom Seljimijem i Jakupom Krasnićijem nalaze na zajedničkoj optužnici za ratne i zločine protiv čovečnosti.

Optužnica za ratne zločine potvrđena je i Saljihu Mustafi, a svi optuženi su negirali da su krivi za zločine koji im se stavljaju na teret.

Optužnica je pred ovim sudom podignuta i protiv predsednika i potpredsednika Udruženja veterana OVK – Hisnija Gucatija, odnosno Nasima Haradinaja, ali se oni terete za krivična dela protiv pravosuđa, zbog iznošenja u javnosti tajnih dokumenata Specijalizovanog tužilaštva o identitetu svedoka, podseća Košev,
Pogledaj vesti o: Hag

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bivši pripadnik „OVK“ i kandidat za poslanika dobio poziv Specijalnog suda

Izvor: Danas, 19.Jan.2021

Još jedan poziv za ispitivanje iz Specijalnog tužilaštva u Hagu stigao je na adresu bivšeg borca OVK, a u pitanju je sadašnji kandidat PDK za poslanika, Nezir Čočaj, objavio je portal Kossev pozivajući se na pisanje prištinske Kohe koja navodi to potvrdilo i Udruženje veterana OVK.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.