KARLA DEL PONTE TVRDI DA JE  MLADIĆ U SRBIJI

Izvor: Kurir, 30.Apr.2011, 14:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KARLA DEL PONTE TVRDI DA JE MLADIĆ U SRBIJI

NOVI SAD - Bivša glavna tužiteljka Haškog tribunala Karla del Ponte ocenila je da se haški begunac Ratko Mladić nalazi u Srbiji, jer samo tu može da uživa zaštitu koju još uvek ima zahvaljujući mnogobrojnim prijateljima i pristalicama.

Del Ponteova je rekla da je uverena da Vlada Srbije želi da uhapsi Mladića, ali da ima problem da ga locira na vreme.

Ona je ponovila da bi mogla da vodi >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << istragu o optužbama za trgovinu organima na Kosovu i ocenila da bi ta istraga trebalo da se vodi pod okriljem Saveta bezbednosti UN.

 Del Ponteova je navela da bi uspela brzo da sprovede istragu pošto je, kako smatra, veoma dobro upućena u taj slučaj i ima dobre veze i kontakte.

Bivša tužiteljka Karla del Ponte takođe je ocenila je da je nepravosnažna kazna zatvora od 24 godine hrvatskom generalu Anti Gotovini "srazmerna počinjenim zločinima" i poručila Hrvatskoj da prihvati tu presudu.
Pogledaj vesti o: Hag

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.