Ignjatović: Bramercov izveštaj objektivan

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Nov.2010, 21:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ignjatović: Bramercov izveštaj objektivan

BEOGRAD -

Direktor vladine Kancelarije za saradnju s Haškim tribunalom Dušan Ignjatović ocenio je večeras da je najnoviji izveštaj glavnog haškog tužioca Serža Bramerca objektivan i u većem delu pozitivan.

U ovom trenutku nije bilo moguće dobiti bolji izveštaj, s obzirom na to da preostala dva haška begunca još nisu uhapšena, rekao je Ignjatović gostujući na RTS-u i ukazao da je veliki deo saradnje ocenjen >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << visokom ocenom u Bramercovom izveštaju.

"Bramerc je koristio nešto oštrije reči u delu izveštaja koji se tiče haških begunaca, ali bez obzira na to, postoje četiri stvari koje su pozitivne za Srbiju, a to su pre svega, priznanje da postoji politička volja za hapšenje haških begunaca Ratka Mladića i Gorana Hadžića koja je izražena od strane najviših državnih zvaničnika", rekao je Ignjatović gostujući na televiziji B92.

U izveštaju je takođe konstatovan ozbiljan rad na terenu u potrazi za beguncima, zatim da haško tužilaštvo ima uvid u sve što se dešava i da je o tome blagovremeno obaveštavano, kao i da se sugestije u vezi sa potragom za beguncima iz junskog izveštaja primenjuju, ukazao je Ignjatović.

On je istakao da Srbija mora da uhapsi Mladića i Hadžića ne zbog Bramerca, Haškog tribunala ili Evrospke unije, već zato što oni moraju da odgovaraju za optužbe s kojima se suočavaju.

"Da nema haškog tribunala Mladić bi odgovarao ovde za jako teške optužbe sa kojima se suočava. Postoje osnovi sumnje da su i on i Hadžić izvršili jako teška dela za koja treba da odgovaraju", rekao je direktor vladine Kancelarije za saradnju s Haškim tribunalom.

Prema njegovim rečima, bitno je da je primećeno da postoje napori za njihovo hapšenje, kao i da se sugestije primenjuju a sve to će, kako je naveo, dovesti do konkretnih rezultata.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.