Holandija prodaje banku  ABN AMRO

Izvor: B92, 23.Avg.2013, 18:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Holandija prodaje banku ABN AMRO

Hag -- Holandija priprema iznošenje akcija nacionalizovane banke ABN AMRO na berzu i njenu prodaju kao celine, rekao je danas holandski premijer Mark Rute.

On je objasnio da će za banku dobiti onoliko dobru cenu koliko to bude moguće.

Šansa da je prodaju sa profitom je niska. U roku od godinu dana odlučiće se da li je pravo vreme i u međuvremenu će zatražiti da se ABN AMRO pripremi za izlazak na berzu, kazao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Rute i dodao da je plan da se ABN AMRO proda kao celina.

Banka ABN AMRO je u drugom tromesečju ove godine, u odnosu na prvu, zabeležila pad neto profita za tri odsto, na 402 miliona evra, preneo je slovački sajt sme.sk.

Negativne stavke proizašle iz loših kredita i drugih potraživanja banke kao poslednica privredne recesije, povećani su za 292 miliona evra.

Neto prihodi od kamata su, međutim, porasli za četiri odsto, na 1,36 milijardi evra, zahvaljujući višim maržama na kredite privredi i stanovništvu. Prihodi od taksi i provizija se nisu promenili i ostali su na nivou od 417 miliona evra.

Banku ABN AMRO je 2007. godine delimično kupila belgijska grupa Fortis, ali ju je godinu dana kasnije holandska vlada nacionalizovala u okviru pomoći grupi Fortis.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Holandija prodaje banku ABN AMRO

Izvor: Capital.ba, 24.Avg.2013, 10:23

HAG, Holandija priprema iznošenje akcija nacionalizovane banke ABN AMRO na berzu i njenu prodaju kao cjeline, rekao je holandski premijer Mark Rute. On je objasnio da će za banku dobiti ..

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.