Izvor: Southeast European Times, 10.Dec.2010, 00:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haški tribunal smanjio kaznu Šljivančaninu

09/12/2010

HAG, Holandija -- Tribunal za ratne zločine smanjio je u sredu (8. decembra) kaznu Veselinu Šljivančaninu, bivšem visokom oficiru Jugoslovenske narodne armije (JNA), sa 17 na deset godina zatvora. On je proglašen krivim za pomaganje i podsticanje mučenja hrvatskih ratnih zarobljenika u Vukovaru 1991. godine. U maju 2009, Žalbeno veće tribunala je više nego utrostručilo njegovu prvobitnu kaznu. Ovo je prvi put >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << da je tribunal preispitao drugostepenu presudu. Odluka suda usledila je posle nove izjave svedoka, koju je dao bivši oficir JNA.

U međuvremenu u sredu, tribunal je saopštio da je odobrio zahtev bivšeg kosovskog premijera Ramuša Haradinaja za privremeno puštanje na slobodu, koji je podnet iz porodičnih razloga. Biće mu dozvoljeno da boravi u Prištini od 17. decembra do 14. januara. (Zeri, Koha ditore, Lajm – 9.12.2010; RTK, Telegrafi, Tanjug, Beta, B92, RTS, AFP, Rojters – 8.12.2010)

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.