Izvor: Southeast European Times, 09.Apr.2009, 04:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haški tribunal odbacuje Karadžićev zahtev za imunitet

08/04/2009

HAG, Holandija -- Haški tribunal za ratne zločine saopštio je u utorak (7. aprila) da su sudije odbile zahtev bivšeg lidera bosanskih Srba Radovana Karadžića za imunitet od krivičnog gonjenja koji je bio zasnovan na sporazumu koji je navodno imao sa bivšim izaslanikom SAD Ričardom Holbrukom. Prema Karadžićevim rečima, Holbruk mu je obećao 1996. godine da će tribunal ostaviti Karadžića na miru ako >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << ode sa vlasti. Holbruk poriče da je postignut takav sporazum.

U međuvremenu, Haški tužioci su u ponedeljak zahtevali da se optuženik Jovica Stanišić vrati u Holandiju da bi se podvrgao lečenju mentalne bolesti. Bivši šef srpske službe bezbednosti pušten je privremeno na slobodu krajem juna kako bi se lečio na Vojno medicinskoj akademiji u Beogradu. Tužioci ističu da se Stanišiću u Beogradu ne pruža nega koja mu je potrebna. On je optužen za naoružavanje i obuku paravojske koja je počinila ratne zločine nad nesrbima u Bosni i Hrvatskoj. (AP, RTS, HINA - 07/04/09)

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.