Haradinaj sutra putuje u Hag, u sredu daje izjavu pred tužiocima Specijalnom tužilaštva

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Jul.2019, 18:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haradinaj sutra putuje u Hag, u sredu daje izjavu pred tužiocima Specijalnom tužilaštva

Premijer Kosova u ostavci Ramuš Haradinaj otputovaće sutra u Hag kako bi u svojstvu osumnjičenog dao izjavu pred tužiocima Specijalnog suda za zločine OVK, preneo je portal gazetablic.com.

Pozivajući se na izvore bliske Haradinaju, portal je preneo da bi kosovski premijer u ostavci trebalo da se u sredu, 24. jula pojavi pred tužiocima Specijalnog suda.

Istog dana, pred tužiocima Specijalnog suda bi kako je sam najavio, trebalo da bude ispitan i bivši portparol >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << Glavnog štaba OVK, bivši predsednik Skupštine Kosova i predsednik Nacionalnog veća Socijaldemokratske inicjative, Jakup Krasnići.

Još uvek se nije poznato u kom će svojstvu Krasnići izaći pred tužioce, kao svedok ili kao osumnjičeni.

Haradinaj o ostavci i službeno obavestio najviše zvaničnike i političke lidere

Premijer Kosova u ostavci Ramuš Haradinaj predao je danas čelnicima institucija Kosova i liderima političkih stranaka zastupljenih u kosovskom parlamentu svoju odluku o podnošenju ostavke na položaj predsednika Vlade.

Haradinaj je na Fejsbuku napisao da je o tome pisao predsedniku Hašimu Tačiju, predsedniku Skupštine, Kadriji Veseliu, predsedniku Samoopredelenja, Aljbinu Kurtiju, lideru Demokratskog saveza Kosova, Isi Mustafi, predsedniku Socijaldemokratske inicijative, Fatmiru Ljimaju, predsedniku Alijanse novo Kosovo, Bedžetu Pacoliju i predsedniku Socijaldemokratske partije Kosova, Špendu Ahmetiju.

"U skladu s Ustavom Republike Kosovo i važećim zakonima, pozvao sam na preduzimanje neophodnih korake za objavljivanje parlamentarnih izbora", dodao je Haradinaj.

Haradinaj im je poručio da će do izbora nove vlade nastaviti da obavlja ustavne dužnosti premijera i da će raditi i vlada koja je u ostavci.
Pogledaj vesti o: Hag

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Haradinaj sutra putuje u Hag, u sredu daje izjavu pred tužiocima

Izvor: Danas, 22.Jul.2019

Premijer Kosova u ostavci Ramuš Haradinaj otputovaće sutra u Hag kako bi u svojstvu osumnjičenog dao izjavu pred tužiocima Specijalnog suda za zločine OVK, preneo je portal gazetablic.com. Članak Haradinaj sutra putuje u Hag, u sredu daje izjavu pred tužiocima se pojavljuje prvo na Dnevni list...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.