Haradinaj odleteo za Hag, sledi saslušanje pred Specijalnim sudom

Izvor: RTS, 23.Jul.2019, 16:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Haradinaj odleteo za Hag, sledi saslušanje pred Specijalnim sudom

Nekadašnji regionalni komandant Oslobodilačke vojske Kosova Ramuš Haradinaj otputovao je za Hag, gde će ga u sredu saslušati istražitelji Specijalnog suda za zločine OVK, javlja prištinski dnevnik Blic. Haradinaj je u Hag otputovao privatnim avionom ministra spoljnih poslova Bedžeta Pacolija.
Ramuš Haradinaj je, posle višečasovnog odlaganja, odleteo za Hag privatnim avionom kosovskog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ministra spoljnih poslova Bedžeta Pacolija.

Haradinaj, koji je u petak podneo ostavku na mesto premijera upravo zbog saslušanja pred Specijalnim sudom, će se u sredu pojaviti pred istražiteljima.
Naredni potezi suda u vezi Ramuša Haradinaja nisu poznati, ali će nekadašnji premijer Kosova biti saslušan u svojstvu osumnjičenog.
Haradinaj je na svom Fejsbuk profilu napisao da je Kosovo krenulo napred na evroatlantskom putu i da je "jače nego ikada pre, na liniji mira i u sveprisutnom prijateljstvu sa Sjedinjenim Državama".
Ponovio je da je "Kosovo spremno za dijalog sa Srbijom do postizanja pravno obavezujućeg konačnog sporazuma, uključujući i uzajamno priznavanje u postojećim granicama".
Takođe, naveo je da kosovsko tržište za proizvode iz centralne Srbije može biti oslobođeno nametnutih taksi samo u zamenu za priznanje kosovske nezavisnosti.
Haradinaj je u petak podneo ostavku zbog poziva na saslušanje. Tada je rekao da tim činom želi da "odvoji funkciju premijera od Ramuša Haradinaja".
Pogledaj vesti o: Hag

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Haradinaj otputovao u Hag avionom Bedžeta Pacolija

Izvor: Danas, 23.Jul.2019

Nekadašnji regionalni komandant Oslobodilačke vojske Kosova Ramuš Haradinaj otputovao je za Hag, gde će ga u sredu saslušati istražitelji Specijalnog suda za zločine OVK, javlja prištinski Blic, prenosi Radio-televizija Srbije. Članak Haradinaj otputovao u Hag avionom Bedžeta Pacolija se pojavljuje...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.