Hag tajno odbio da pusti Mladića na lečenje u Srbiju

Izvor: BKTV News, 14.Apr.2018, 09:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hag tajno odbio da pusti Mladića na lečenje u Srbiju

Mehanizam u Hagu odbio je da pusti generala Ratka Mladića na privremeno lečenje u Srbiju.

Ta odluka je označena kao tajna. Mladićeva porodica smatra da su to učinili kako bi sakrili od javnosti kako krše generalova prava na lečenje i život, i da se ne vidi da su odbili da ga puste na lečenje bez ikakvog osnova, pišu "Novosti".

"Proglasili su je tajnom da mi sad ne bismo mogli da je komentarišemo, jer ako bilo šta o sadržaju odluke kažemo, snosićemo >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << posledice. Nema nijednog razloga da ta odluka bude tajna, osim ako nešto kriju. Kad su odbili da ga puste na lečenje u Rusiju, ta odluka je bila javna", rekao je "Novostima" Mladićev sin Darko.

Darko kaže da je potpuno nejasno kako su mogli da odbiju zahtev odbrane, jer se "iz svih podnesaka koje su predali sudu jasno vidi da su doktori i službenici sekretarijata lagali o skoro svemu vezanom za Mladićevo zdravlje".

"Plašimo se da je ovo način da ga likvidiraju. Pre nekoliko dana produžili su Jovici Stanišiću do kraja avgusta privremenu slobodu radi lečenja u Beogradu. Zašto za Ratka ne važe ista pravila? On je mnogo lošijeg zdravlja od Stanišića. Sve druge su puštali na lečenje, a Haradinaja čak i da se bavi politikom", navodi Darko.

Mladićev sin navodi da će odbrana sad tražiti da sudsko veće preispita tu svoju odluku i da obelodane na šta su se pozvali kad su je doneli:

"Iz svih dokumenata koje smo im podneli jasno se vidi da mu lekari u Holandiji nisu pružali dobro lečenje. Govore da tamo ima bolje mogućnosti da se leči nego u Srbiji, ali šta to vredi ako ga ne leče. Ratko je sve slabiji i slabiji."

Odbrana je u priloženoj dokumentaciji sudu dokazala da je doktor Paulus Falke priznao da šest godina Mladiću nije uradio osnovne preglede srca. Zatim, da je neke uradio tek posle pregleda srpskog doktora Velibora Ristića, da je muljao sa dokumentacijom pa neke analize lažno prikazivao da je radio nekoliko meseci ranije.

Dostavljen je i Falkeov izveštaj u kojem je priznao da je Mladićevo stanje loše, da ima značajna ograničenja, što znači da ne može da beži. Predati su i dokazi da su lekari u pritvoru govorili neistine o učestalosti visokog pritiska kod Mladića i da su skrivali da se žali na bol u grudima.
Pogledaj vesti o: Hag,   Ratko Mladić

Nastavak na BKTV News...






Povezane vesti

Mladić nije pušten na liječenje, odluka tajna

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Apr.2018

BEOGRAD - Mehanizam za međunarodne krivične sudove u Hagu odbio je da pusti generala Ratka Mladića na privremenu slobodu radi liječenja u Srbiji, a sadržaj odluke označen je kao tajna, rekao je generalov sin Darko Mladić.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.