Hag nezadovoljan izveštajem vlade Srbije, danas javno ročište radikalima

Izvor: Blic, 10.Feb.2016, 09:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hag nezadovoljan izveštajem vlade Srbije, danas javno ročište radikalima

Pretresno veće Haškog tribunala za danas je zakazalo javnu raspravu o nesaradnji Srbije, odnosno neispunjavanju naloga za hapšenje troje radikala Vjerice Radete, Petra Jojića i Jova Ostojića izdatog u januaru 2015. godine.

Na primedbe će u ime Vlade odgovarati koordinator pravnog tima Srbije u Hagu Saša Obradović.

Ročište je zakazano za 9.30 sati. Za razliku od prethodna dva ročista današnje će biti javno, a moći će da se prati i preko sajta Tribunala, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sa odloženim prenosom od pola sata.

Tribunal se odlučio za raspravu nezadovoljan prvim izveštajem koji je Vlada poslala pre nedelju dana i navela da nije postupila po nalogu pošto još čeka odgovor predsednika Tribunala na pismo koje mu je uputila u decembru 2015. predlažući da se slučaj ustupi domaćem pravosuđu.

Veće, međutim, smatra „da dopisivanje sa predsednikom Tribunala ne suspenduje međunarodne obaveze Srbije i ne oslobađa je dužnosti izvršavanja naloga“.

Radikali, koji su optuženi za nepoštovanje suda zbog zastrašivanja, podmićivanja i uticaja na svedoke u predmetu Vojislava Šešelja, smatraju da nema pravnog osnova jer se Srbija obavezala samo da izručuje svoje državljane optužene za ratne zločine.
Pogledaj vesti o: Hag

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

KRITIKE SRBIJI ZBOG RADIKALA "Imali ste samo jedan zadatak - da ih uhapsite, a NIŠTA NISTE URADILI"

Izvor: Blic, 10.Feb.2016

Na pretresnom veću Haškog tribunala povodom neispunjavanju naloga za hapšenje troje radikala Vjerice Radete, Petra Jojića i Jova Ostojića danas je oštro kritikovana Srbija. Veće je naložilo Srbiji da do hapšenja, na svake dve nedelje, Tribubalu prilaže detaljni izveštaj o aktivnostima na ispupunjenju...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.