Izvor: Radio Slobodna Evropa, 15.Dec.2015, 16:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hag naložio novo suđenje Stanišiću i Simatoviću

Žalbeno vijeće haškog tribunala naložilo je novo suđenje po svim tačkama optužnice Jovici Stanišiću i Franku Simatoviću Frenkij, za ratne zločine u Hrvatskoj i BiH i za učešće u udruženom zločinačkom pothvatu.

Prvostepenom presudom su oslobođeni pa se haško tužiteljstvo žalilo tražeći da se dvojicu dužnosnika proglasi krivima po svim točkama optužnice.

U oslobađajućoj presudi nije osporeno da su u Hrvatsku i BiH slali jedinice koje su počinile zločine, ali nije dokazano da su ih slali s namjerom da počine zločine te zato nije utvrđena njihova odgovornost.

Današnom presudom potupak počinje iz početka.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Haški tribunal: Novo suđenje Stanišiću i Simatoviću

Izvor: SEEbiz.eu, 15.Dec.2015

DEN HAAG - Bivšem šefu DB Jovici Stanišiću i njegovom pomoćniku Franku Simatoviću biće ponovo suđeno u Haagu za zločine nad nesrbima u BiH i Hrvatskoj...Žalbeno veće Tribunala nije potvrdilo potvrdio prvostepenu presudu iz 2013, kojom su oni oslobođeni krivice po svim tačkama optužnice,...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.