Izvor: RTS, 09.Jun.2022, 13:12

Hag: Tači i Veselji ostaju u pritvoru

Specijalni sud sa sedištem u Hagu doneo je odluku da bivši predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači i bivši predsednik parlamenta Kadri Veseli ostaju u pritvoru, prenosi Reporteri.
Portal navodi da je odluka doneta 26. maja, a da je danas objavljena.
Odbrana Tačija podnela je pretpretresnom sudiji treći zahtev da Tači bude pušten u kućni pritvor ili >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u treću zemlju koja je ponudila garancije.
Tačija i Veseljija optužnica tereti za progon, zatvaranje, druge nehumane postupke, mučenje, ubistvo i prisilni nestanak lica, protivzakonito hapšenje i lisavanje slobode i surovo postupanje,u periodu od marta 1998. do septembra 1999. godine.
Pogledaj vesti o: Hag

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.